Hirdetés

Realme 6 Pro - az optimum

Kicsivel 100 ezer forint fölött már rengeteg, valóban jól használható középkategóriás mobil érhető el, éles a verseny, de a Realme nem vall szégyent.

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

4G-s hálózati támogatás jelenti a mobilnetezés csúcsát, ha a Realme 6 Pro, vagy bármelyik, jelenleg itthon is elérhető kategóriatársa mellett döntünk, természetesen teljes hazai frekvenciatámogatással, ráadásul két különálló, a microSD-helytől független SIM-slottal. Ezen kívül Wi-Fi áll még rendelkezésünkre, a kétcsatornás modem érzékenysége átlagon felüli - ebben kétségtelenül szerepe lehet a műanyag keretnek -, a támogatási lista 802.11 a/b/g/n/ac elemekből épül fel. Nem maradt el a GPS-vevő (GPS / Glonass / Beidou / NavIC), helyet kapott a Bluetooth 5.1 és az NFC is.

[+]

Hagyományos beszédhangszóró került a vékony felső kávába, ennek megfelelően nem csak a vételi stabilitás erős, hanem a beszédhang minősége is teljesen rendben van, a másik oldalon sem panaszkodtak a hallottakra. A szenzorozottság a gyorsulásmérőn és a giroszkópon kívül az iránytűért felelős mágneses szenzorból áll. A jack csatlakozó mellett az USB Type-C csatlakozón is tud kimenni sztereó hang, az USB-átviteli szabvány 2.0-s.


[+]

Értékelés: Realme 6 Pro
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

Optimálisnak mondanám a 4300 mAh kapacitású akkumulátort, ehhez a készülékmérethez a 200 grammos tömeg pont optimális, miközben az üzemidő nem kevesebb a szükségesnél. Ha nagyon aktívan használja az ember, navigál, fotózik, rengeteget görgeti a médiatartalmakat és három másodpercenként csipog a Messengere, le lehet meríteni egy nap alatt, ám a nagy többség kényelmesen be tudja osztani két napra azt a 4-6 órányi kijelzőidőt, ami a mindennapi használatban elérhető. Szintetikusan 12 óra fölött jön ki az üzemidő netezéssel vagy filmezéssel, 150 niten. A 30W-os VOOC 4.0 villámtöltő egy órán belül 0-100%-os töltést hoz, ha reggel jövünk rá, hogy nagyon alacsonyan jár a töltöttségünk, akár egy bő negyed órás töltést követően is kihúzhatjuk a napot, 20 perc alatt 0-ről 40% fölé megy a megjelenített érték.

A Realme 6 Pro a maga 120 ezer forintos indulóárával egy nagyon korrekt csomag, ahol egyensúlyban működik a 90 Hz-es, jó színekkel operáló Full HD kijelző, a remek teljesítményű Snapdragon 720 rendszerchip, illetve a magyarra is elfogadhatóan lefordított, stabil működésű, jól extrázott, de nem túlterhelt Realme UI. A hat darab kamera másodvonalas tagjai is használhatók valamire, a szelfisták biztosan örülni fognak a nagylátójú másodlagos előlapi kamerának, hátul pedig a három látószög monitoron is visszanézhető képeket ad, a jobban sikerültek akár kis méretben nyomtathatónak is nevezhetők. A videós oldal nem erős, a műanyag oldalkeret kialakítása kissé gagyi, a hátlap nem tűnik túl strapabírónak és karcállónak, viszont remek az üzemidő, villámgyors a töltés megbízható az adatkommunikáció, tisztességes az audio-oldal is, külön piros ponttal a jack csatlakozónak.

Persze az említett nyitóár csak a több százezres, 5G-s csúcsmodellekkel összehasonlítva tűnik zsebpénznyinek, valójában a 100 és 150 ezer forint közötti árkategória most nagyon erős jelentkezőket számlál. A legközelebbi konkurens a Redmi Note 9 Pro, ami ugyanezzel a rendszerchippel egy tízessel olcsóbb ennél, és 5020 mAh kapacitású akkumulátorral még komolyabb üzemidőt ígér, de közben kimaradt belőle a telefotó lencse, és az európai belépőszintje 64 GB, szemben ezzel a készülékkel, ami ide már alapból 128 GB-tal jön. Erős vetélytárs még a Honor 20 vagy Huawei Nova 5T, ami fejlettebb rendszerchippel, alumínium kerettel, nagyobb felbontású szelfikamerával és fényesebb kijelzővel jön, ám a telefotó rész ezekből is hiányzik, és a másik két hátlapi kamera sem nevezhető egyértelműen jobbnak az előző, 48 megapixeles quad-Bayer technikával. A Samsung Galaxy A71 és a normál Huawei P30 az, ami szép lassan erre az árszintre csorog le, és ezek mellett az OLED kijelző és a jobb rendszerchip egyaránt szól, ám ezekre sem lehet egyöntetűen azt mondani, hogy jobb készülékek lennének: a Samsungból kimaradt a zoomkamera, lassabb a töltése, és még mindig kicsit drágább a 6 Prónál, míg a P30 esetén szintén lassabb töltés, illetve kisebb akksi van az ellen-oldalon, cserébe a HDR10-támogatásért, a 3.1-es Type-C-ért és a minőségibb, IP53-as, fémkeretes készülékházért. Mindent összevetve tehát a Realme 6 Pro, ezzel az árral simán Ajánlott plecsnit kap.

Realme 6 Pro

szentkuti11

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés