Huawei Nova 5T - álruhában

Ha valakinek már csak küllemre is nagyon ismerős a Nova 5T, az egészen biztosan nem az uniformizálódó mobildizájn trendek miatt van. Hanem mert ez a Honor 20.

Alias Honor 20

A Huawei rendre eljátsza, hogy ugyanazt a készüléket, esetenként apróbb módosításokkal, de általában teljesen változatlan formában ugyanúgy piacra dobja. Annyi különbség legalább szokott lenni, hogy nem egy és ugyanazon piacon teszi mindezt, a hazai fogyasztót pedig aligha zavarja össze, ha Kínában ugyanazt a készüléket máshogy hívják. De ha a saját szolgáltatójánál fut bele látszólag két ugyanolyan, ráadásul közel azonos árazású készülékbe, az okozhat némi zavart az erőben.


[+]

A Huawei Nova 5T és a Honor 20 viszont a legapróbb szubatomi részecskéig megegyező modell, mindössze a neve más és a legtöbb szolgáltatónál egyaránt elérhetőek. Egyébként nem egyedülálló eset, a Huawei Y5 (2018) és a Honor 7S is tök ugyanolyan, csak azok kifejezetten gyatra készülékek voltak, a Honor 20 és a Nova 5T viszont nem az. Sőt. A Honor 20 simán ajánlott kategória volt a maga idejében, nyilván a Nova 5T sem rosszabb, csak közben kisebb tömeg alakult ki az árkategóriában.


[+]

Az pedig aligha nyomós érv a Nova 5T mellett, hogy szép kékes lila és indokolatlanul sokszor van a hátuljára írva, hogy Nova. De még a Honor 20-hoz képest sem, nemhogy a jelenleg ugyanennyibe kerülő Xiaomi Mi 9-cel, vagy a csak picit drágább Mi 9T Próval szemben. A Honor 20 meg idő közben lényegesen olcsóbb lett és nagyjából beállt a Nova 5T árszintjére. A körülbelül 10 ezer forintos felárért, amit a Nova 5T-ért kell kifizetni viszont jár egy Type-C fülhallgató, noha a Type-C - jack adaptert sem spórolták ki a dobozból.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés