Hirdetés

Nubia Z20 - OLED-en dupláz

Dupla kijelzőjével igazán egyedi lett, és Magyarországról is könnyen elérhető a gyártó csúcsmodellje, aminek szinte semmilyen téren sem kell szégyenkeznie.

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

A Nubia Z20 két nanoSIM-et fogad be minden hazai 4G hálózat támogatásával, 1200/150 Mbps-os fel- és letöltési rátával (Cat.18/13, 4x4 MIMO), internetezésnél maradva említhetjük még a kétcsatornás Wi-Fit, bőséges specifikációval (802.11a/b/g/n/ac, 2x2 MIMO, Direct, DLNA, HotSpot), jó érzékenységgel. A Bluetooth 5.1-es, viszont az USB átvitel a Type-C porton keresztül csak 2.0-s. A földi antennák és routerek mellett a navigációs modul igénybe veszi a GPS, GLONASS, Galileo, SBAS és BeiDou műholdcsoportok jeleit egyaránt.

Hirdetés

[+]

A beszélgetési hangminőség elöl és hátul is remek, a zajszűrés érezhető, de nem drasztikus, a hagyományos beszédhangszórók pedig minden bizonnyal egyformák, egyébként jó minőségűek és maximális hangerejük bármilyen környezeti körülmény esetén elegendő. Iránytű, gyorsulásmérő és giroszkóp van, viszont a barométeren és az infraporton kívül az NFC is hiányzik a repertoárból, ezt érdemes lehet figyelembe venni vásárlás előtt.


[+]

Értékelés: Nubia Z20
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelzők mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 5 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

4000 mAh-nyi akkumulátorkapacitás alapvetően elegendő tud lenni ahhoz, hogy kétnapos töltési ciklusokra rendezkedjünk be, viszont az akár elöl-hátul állandóra aktiválható always-on kijelző miatt nagyon magas is tud lenni a készenléti fogyasztás, OLED technológia ide vagy oda. Nem vezeti külön az akkumulátor-statisztika az előlapi és a hátlapi kijelzőidőket, az viszont biztos, hogy azonos, 150 nit körüli fehér fényerő mellett nagyságrendileg 30%-kal fogyasztott többet nálunk a főpanel, amivel egyébként szintén hozható 12 órányi böngészés vagy videózás gond nélkül. Visszafogott always-onnal kijöttek nálunk a két napok, 4 és 5 óra közti aktív kijelzőidővel. A 18W-os töltő 48%-ig tölti fel a telefont fél óra alatt mindenféle melegedés nélkül, de egyébként USB PD 2.0 szabványú töltőfejjel 27W-os adaptert is kihasználhatunk vele.

Teljesen egyértelmű, hogy a Nubia Z20 egy különc szerzet, amit önmagában senki nem a specifikációjáért, vagy a kiemelkedő ár/érték arányáért fog vásárolni, ugyanakkor örömteli ,hogy komolyan vették a feladatot, és ha a hátlapi kijelzőjét nem vesszük figyelembe, akkor is felveszi a kesztyűt a 180 – 200 ezer forint körüli mobilokkal. Nincs komoly oka szégyenkezni a OnePlus 7T, az ASUS Zenfone 6, vagy akár még a Huawei P30 mellett sem. Jó anyaghasználat, remek összeszerelési minőség, pöpecül összehangolt, végiggondolt dupla kijelzős támogatás, bivalyerős hardver és elfogadható kamera – sok a pozitívum, amit fel lehet hozni mellette.

Sajnálatos módon a gyári szoftver nagyon puritán, a sprőd rendszerhangok, a teljes kijelzős gesztusvezérlés hiánya és a szűk alkalmazáskínálat persze orvosolható utólag, ellentétben az NFC-vel, ami viszont elvárás lenne ebben a kategóriában, mégsem jutott el a Nubia Z20-ig. A garanciális ügyek miatt várhatóan nem kell aggódni, a hivatalos EU-s webáruház egyszerűvé teszi az ügymenetet, és aki emellett a készülék mellett dönt, a rendeléstől számított 5-7 munkanapon belül megkaphatja a fekete, 8/128 GB-os példányát, 550 euróért. A kék változatra még várni kell, egyéb tárhelyopciók viszont egyelőre biztosan nem lesznek. Aki meglátta és megszerette, ugyanakkor nem okoz neki problémát, hogy némi időt töltsön a szoftveres környezet finomításával, úgy gondolja, hogy nem fogja zavarni a félig kész magyar fordítás, illetve az NFC hiánya, az vegye úgy, hogy Ajánlott plecsni szerepel lenn, mindent egybevetve viszont csak egy erős Tetszett pecséttel tudjuk megkínálni.

Nubia Z20

szentkuti11

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés