144 Hz-es OLED kijelzővel futott be a Nubia Play 5G

A rendszerchip a felső-középkategóriára utal, az árazás sem szökött az égbe, viszont több szempontból is a csúcsot képviseli az új Nubia.

A Nubia jelenleg a Red Magic-szériával szállítja a legkomolyabb gamer mobiljait, de egy szinttel lejjebb, a Nubia Play 5G sem okoz majd csalódást, legalábbis a specifikációs táblája alapján. A készülék elsőként Kínában mutatkozott be, 6,65 hüvelykes Full HD+ felbontású OLED, ujjlenyomat-olvasóval egybeépített kijelzője 144 Hz-es megjelenítéssel és 240 Hz-es érintésérzékeléssel hozza el az e-sport játékélményt, noha hardverben a Qualcomm-csúcs alatt egy szinttel áll, a Snapdragon 765G került bele 6 vagy 8 GB RAM-mal, illetve 128 vagy 256 GB-os belső tárolóval.

[+]

A hátlapi kamerarendszerének fő egysége a 48 megapixeles Sony IMX582 szenzor alapjaira épül, mellette 8 megapixeles ultraszéles kamera és két darab 2 megapixeles segéd dolgozik, az egyikkel makrót lehet lőne, a másik pedig mélységadatokat gyűjt. Az előlapi kamera egy 12 megapixeles egység, a hagyományos kávában kapott helyet.

A készülékház jobb oldalán két darab kapacitív érintőgomb szimulálja a bal és a jobb triggert, a beépített akkumulátor 5100 mAh-s, akár 30W-os vezetékes gyorstöltéssel. A szoftver az Android 10 alapjaira építő Nubia UI 8.0, a színválaszték a fekete, fehér és kék variánsokban merül ki. A kínai alapár 6/128 GB-tal 110 ezer forintnak megfelelő jüan, aki ugyanennyi tároló mellett inkább 8 GB RAM-ra cserélné a konfigurációt, az körülbelül plusz 15 ezer forintot fog fizetni.

A 8/256 GB-os csúcsmodell ára 140 ezer forintnyi jüan körül alakul. A kínai értékesítés április 24-én, azaz holnapután indul meg, minden valószínűség szerint jön majd európai változat is, a gyártó szokásos felületein keresztül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés