Mitac Mio A701 - a kompakt minden

Adatkommunikáció, akkumulátor

A számítógéphez Bluetooth 1.2 segítségével és USB kábeles megoldással kapcsolhatjuk a készüléket. Az ActiveSync miatt pakolhattam fel a Service Pack-et az XP-re, mert csak azzal hajlandó működni, hogy vinné el az ördög. A Mio rávehet arra is, hogy modemként működjön, aki buherált már össze ilyesmit, annak nem lesz nehéz, de első nekifutásra melegen ajánlható különböző fórumok átböngészése.

Ha a készüléket önmagában szeretnénk netezésre használni, akkor sajnos meg kell barátkoznunk azzal a ténnyel, hogy a legújabb technológiák hiányoznak. Nincs 3G, de még EDGE átvitel sem, az A701-ből a WLAN is kimaradt, így be kell érjük a jó öreg GPRS sebességgel, amely, khm, nem túl izmos. Megoldást jelenthet, hogy a telefon kezeli az SDIO kártyákat is, így utólag megoldható a wi-fi beszerelése.

Az Internet Explorer mobil változata olyan amilyen, érdemesebb letölteni valami jobban paraméterezhető böngészőt, rengeteget találhatunk, nálunk például a NetFront volt az egyik kedvenc, de csak a 3.3-as verzió indult el az A701-en.

A hátlap alatt 1300 mAh teljesítményű akkumulátor lakik. Ha a készüléket telefonként is használjuk, reggel és este pedig egy órácskát navigálunk is vele munkába be és munkából vissza, akkor egy napig bírja. Ha a telefonfunkciók nem kellenek, akkor tovább, ha a GPS sem kell, akkor még tovább. Folyamatos navigációval több mint három órán keresztül szuperált az eszköz. Egy ilyen hibrid készülék esetében azért nem olyan nagy gond a rövid üzemidő (amely esetünkben nem is olyan rövid), mert a kocsiban ott a szivargyújtó-töltő, az irodában és otthon pedig úgyis az USB kábel végén csücsül a telefon.

Összességében erős tetszést aratott a Mio A701. Bár én hajlok arra, hogy különvegyem a navigációs funkciókat egy telefontól, de aki az öszvér készülékeket kedveli, annak nyerő választás lehet az új Mio. Sebessége meggyőző, kompakt mérete miatt pedig alig nagyobb, mint egy okostelefon, sőt. Egy iGO-val kiegészítve remek navigációs eszköz, de természetesen megkérik az árát. Aki megteheti, annak kifejezetten ajánljuk a készüléket.

Mitac Mio A701

Bog

A készüléket az LCP Systems Kft. biztosította a számunkra. Köszönjük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Mio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés