Mitac Mio A701 - a kompakt minden

Alapfunkciók

A Mio A701 alapfunkciót tekintve nem mutat sok meglepetést. Ha a SIM kártyán levő kontaktokat egy mozdulattal átrámolhatnánk a belső memóriába, az igen hasznos lenne, de a viszonylag friss Vodafone kártyára azt mondotta a Mio, hogy invalid. Megváltást a számítógépről szinkronizálható telefonkönyv jelenthet.

A tárcsázási képernyő számai elég nagyok, hogy ujjbeggyel is tapicskolhatóak legyenek. Ha a saját tulajdonomban lenne a Mio, akkor is rajta hagynám a kijelzőn a fóliát, hogy könnyen tisztítható legyen a képernyő, ha nem használjuk a ceruzát, akkor bizony egy idő után csúnyán maszatos lesz a telefon eleje.

A készülék üzenetkezelése és a szervezőfunkciók megegyeznek a többi Windows Mobile operációs rendszert futtató eszköz hasonló alkalmatosságaival. Az ActiveSync segítségével mindkét terület adatai egyszerűen szinkronizálhatóak. A szövegbevitel mindenképp a ceruza segítségével történik, a jól ismert virtuális keyboard mellett kézírás-felismerő rendszert is kapott a kütyü. Itt különösen a Transcriber néven futó, teljes mondatrészekkel is megbirkózó módszer bizonyult hatékonynak, bár itt kicsit macerás az utólagos módosítás.

A szervezőfunkciókra nem lehet panasz, a kis Mio mindazt tudja, mint egy Outlook, de ez nem is véletlen. Az ébresztőórát is hasznosnak véltük, hiszen több időpont is megadható, és egyenként paraméterezhető az is, hogy mely napokon történjen meg a riasztás. A telefonban természetesen van számológép is, amely ugyan csak alapfunkciós, ám az interneten találhatunk komolyabb verziót is. (Lehet használni ilyen segédeszközt az érettségin?)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Mio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés