2018. január 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

HP iPAQ hw6515 - szerszámosláda

Minden megtalálható benne, amire egy férfinak szüksége lehet.

Első benyomások

A HP legújabb készüléke kivételes eset volt több szempontból is. Egyrészt a gyártónak ez az első terméke, ami a kezünk között tesztelés céljából megfordult, így nem is voltak komolyabb elvárásaink vele szemben. A leglényegesebb előnye mégis talán az volt, hogy igen hosszú ideig (csaknem egy hónapig) élveztük a társaságát. Valóban élveztük.

Manapság az átlagos telefonhasználók igen kis százaléka érzi úgy, hogy olyan telefonra van szüksége, ami kéziszámítógépként is működik, ráadásul még kevesebben vannak olyanok, akik ezt meg is vásárolják. A 6515 emiatt kuriózumnak számított mobilokkal foglalkozó környezetemben is. Egyfajta presztízst sugall a készülék birtoklása. Komolyabban veszik az embert, ha egy ilyen készüléket helyez maga elé egy tárgyaláson, megbeszélésen, esetleg munkaebédnél. Mi is így álltunk a készülékhez. Komolyan. Ez nem az a típus, amit tizenéves suhancok rántanak elő az iskolában a zsebükből, és valószinűleg nem leszünk vele menők a diszkóban sem. Egy olyan készülékről van szó, amely sugallja, hogy a felhasználója fontos ember, aki halad a korral, és megpróbál lépést tartani rohanó életünkkel. Ha valóban ki is használja a készülékben rejlő töménytelen lehetőséget, akkor saját életét könnyíti meg vele.

Az igazság az, hogy a HP valami nagyon nagyot alkotott. Egy olyan készüléket, amely képes telefonként, GPS vevőként, kéziszámítógépként, és akár fényképezőgépként működni. Ezekkel a funkciókkal pedig képes kiszolgálni az üzleti felhasználók legfelső rétegét, komoly ellenfelet állítva a Nokia Communicator sorozatának, amely eddig ezen réteg fő tömegeszköze volt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hir​d​et​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.