Mio C510 - arany középút

Hirdetés

A sorozat

A Mio idén nyáron dobta piacra első olyan készülékeit, amik elsősorban navigációra termettek. A C310, C510 és C710 néven kapható trió középső darabját kaptuk most tesztelésre. Ezek az eszközök új elnevezést is meghonosítottak, úgy hívjuk őket, hogy PNA. A mozaikszó a Personal Navigation Assistant kezdőbetűiből tevődik össze, talán le sem kell fordítani magyarra, annyira egyértelmű a jelentése.

Már a C310-nél is leírtuk, hogy ezen új termékkategóriának létrejöttét egyszerűen a piac követelte ki. A Mio ezelőtt jellemzően PDA készülékeket ruházott fel navigációs képességekkel, ám hamarosan kiderült, hogy a végfelhasználók igen kis százaléka használja a kéziszámítógépét a navigáción kívül bármire. Az a sok-sok funkció, amely integrálásra kerül egy komolyabb PDA-ba, gyakorlatilag feleslegessé válik, így aztán a gyártónak költséghatékonyabb, a felhasználónak pedig egyszerűbb és könnyebben kezelhető megoldást kínál egy PNA.

A C310 volt a belépő szint készülék ezen a területen. Már ez is szinte teljesen kielégítheti a csak navigációs igénnyel fellépő vásárlók elvárásait, de nyúztuk egy kicsit a C710-et is, amely már egyéb funkciókkal is rendelkezik. Már most, a cikk elején kijelenthetjük, hogy talán a C510 a legjobb vétel, hiszen képes autós kihangosítóként is működni, mégis mérsékelt áron juthatunk hozzá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Mio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés