Hirdetés

Mitac Mio A701 - a kompakt minden

Hirdetés

Navigáció

A készülék megnyújtott csücskében helyet kapó GPS vevő igen fejlettnek mondható, hiszen 20 csatornás SIRFstar III chipset figyel benne. Miután a hazai forgalmazásban kapható Mitac készülékekhez általában a magyar fejlesztésű iGO program ajánlott, illetve a felhasználók döntő része már ilyen csomagban is szerzi be az eszközt, ezért mi is a szoftver legújabb 2006-os verzióját kaptuk meg az A701 mellé.

A memóriakártyán levő iGO hét közép-európai ország térképét rejti magában úgy, hogy útvonaltervezés esetén simán át tud navigálni a határokon is. Csak Magyarországról majdnem 4000 település utcaszintű térképét ismeri, ezzel a legerősebb hazai szoftver. A kezelés pofonegyszerű, a program előző verzióját már volt alkalmunk tesztelni a Mio 169-essegítségével.

Mostani találkozásunkkor inkább arra voltunk kíváncsiak, hogy hogyan működik az iGO egy olyan készülékben, amely már telefonként is üzemel. Az autós behelyezéshez kapott, szélvédőre tapadó gégecső és a hozzá kapcsolódó tartó nálunk bevált, stabilan fogta a készüléket. Az iGO továbbra is zseniálisan navigál, nehéz bevinni a málnásba, talán csak a túl gyors irányváltások zavarják meg, viszont konzekvensen elnyom minden más funkciót. Ha például hívás érkezik, akkor csörög a telefon, de a térkép miatt nem látjuk, hogy ki keres bennünket, előbb ki kell lépni az iGO főmenüjébe, majd letenni a tálcára az alkalmazást. Ettől függetlenül a telefon persze felvehető, csak én speciel szeretném tudni, hogy mégis milyen vidámsági faktorral ejtsem ki a „halló” kifejezést.

Az A701 már TMC funkcióval is rendelkezik, amely a hazai felhasználók számára egyelőre sokat nem jelent. Ezzel a megoldással a készülék képes figyelni az FM rádiók által sugárzott közlekedési információkat, így időben el tudja kerülni a torlódásokat és a baleseteket. Magyarországon még egyik adó sem nyújt ilyen lehetőséget, de a szomszédos Ausztriában az ORF például már rég sugározza az információt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Mio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés