Mitac Mio A701 - a kompakt minden

Kijelző, szoftver

Az A701 kompaktsága okán kisebb kijelzővel rendelkezik, mint kategóriatársai. Ez konkrétan 41x54 mm-es nagyságot jelent, illetőleg 240x320 pixeles felbontást. Természetesen érintőképernyőről van szó, hiszen az A701-ben nincsen elővarázsolható QWERTY billentyűzet.

Az egész ketyere működtetéséért egy 520 Mhz-en működő Intel processzor a felelős, és bizony a sebességre nem lehet panasz. Könnyedén fut egymás mellett több task is, pillanatok alatt lehet még ilyenkor is navigálni a menürendszerben. Az operációs rendszer a már ismert Windows Mobile 5, ám a Mitac saját menüvel is megdobta a kezelhetőséget.

A jól ismert desktop alatt jelenik meg a Mio Menu nevű okosság öt ikonja, amelyek valamelyest szabadon változtathatóak, de összesen csak hétféle funkció választható. Maga a Mio Menu egy nagy ikonokból álló, 12 rajzot tartalmazó felület, amely hasonlít egy hagyományos telefon főmenüjére. Alapvetően nem más, mint a Windows Start menü helyett használható okosság, amellyel egyszerűbben és gyorsabban elérhetjük azokat a funkciókat, amelyek a készülék telefonos részéhez fontosak.

A hívásfogadó és elutasító gombok alatt fellelhető két funkcióbillentyű és a kamera gyorsgombjának feladata tetszés szerint módosítható. Érdekes, hogy a stylus alulról szedhető elő, kis idő kell ahhoz, hogy az ember ne a telefon tetejét kapirgálja ösztönösen a ceruza elővarázsolásához.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Mio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés