Hirdetés

MyKi Touch gyerek okosóra teszt

Hirdetés

Bevezető

Merre van a gyerek, mikor ér haza, hogyan szól, ha baja van és hogyan tudok vele én is kapcsolatba lépni? Ezek az aggódó kérdések nem csak azóta léteznek, hogy van mobiltelefon is a világon, a technológia viszont már egy ideje lehetővé teszi, hogy találjunk rájuk — többé-kevésbé — megnyugtató választ. A triviális nyilván az, hogy nesze, kisfiam, itt egy telefon, aztán ne hívj fel róla fűt-fát és vedd fel, ha apuci keres, de nyilván ezzel van egy csomó gond. Mondjuk az, hogy hát bizonyos kor alatt nem olyan remek ötlet telefont adni a csemetének, mert elveszti, mert játszik rajta, mert másra használja, mert ellopják, meg mert nem biztos, hogy tud rá vigyázni.


[+]

És erre a bizonyos korra nyújt megoldást az óra, amiben SIM is található, de az egész fabatkát sem ér, ha nincs mögötte valami értelmes szolgáltatási és funkcionális csomag, amit pont erre a forgatókönyvre építve találtak ki. Nem ez az első ilyen ketyere, amit ki tudtunk próbálni, de talán az első, ami itthon elérhető a szogáltatóknál, a MyKi Touch konkrétan a Vodafone kínálatába került be. Csináltak hozzá tarifacsomagot is, ami alapesetben havi 3 lepedő, ebben benne van 50 percnyi hívás és 500 MB adatforgalom (ez bőven sokkal több, mint amire a MyKi órának szüksége van), ha egyébként van Vodafone Family előfizetésünk, akkor ebbe behozva csak két darab ezrest kell havonta leszurkolni érte, és amúgy az órát el lehet hozni ingyen, ha két évig fizetjük a szolgáltatási díjat.


[+]

Már a tarifacsomag alapján is sejteni lehet, hogy a MyKi Touch belsejében lakozik egy SIM, amihez tartozik hívószám is, magyarán az óra igazából egy alapfunkciós mobiltelefonként is felfogható, csak hát egészen más a funkcionalitása, mint egy normál készüléké. A dolog lényege nem okvetlenül maga a termék, mert azt nagyon elrontani azért nem lehet, hanem a hozzá kapcsolódó szolgáltatáscsomag, ami elsősorban egy okostelefonos alkalmazásban ölt testet és a szülő(k) telefonjára érdemes telepíteni. Mert innentől a történet messze túlmutat azon, hogy a gyermek bármikor felhívható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Hirdetés