Hirdetés

iOS 8 rendszerbemutató

Hirdetés

Bevezető, kompatibilitás

Az Apple tavaly új vizekre evezett. Miután száműzték az iOS fejlesztés éléről Steve Jobs jóbariját, Scott Forstallt, jött Jonathan Ive, aki kukázta az előtte hat teljes éven át használt szoftveres formatervet, majd egy teljesen más dizájnvilágot alkotott meg. Az iOS-re ráfért már a módosítás, hiszen a kiválóan működő OS külsőleg kicsit már elavultnak tűnt a konkurenciához képest, így az Apple-nél a hetes főverzióval együtt egy letisztult, sokkal színesebb világ köszöntött be. A változtatásokat eleinte sokan kétkedéssel fogadták, ám egy év alatt mégis a kompatibilis készülékek felhasználóinak több mint kilencven százaléka frissítette eszközét erre az oprendszerre, ráadásul a legújabb OS-sel, az iOS 8-cal sem várnak túl sokat a júzerek, már tizenhat százalékot tesz ki a részesedése.

Tim Cook bemutatja az iOS 8-at

Idén az iOS 8 segítségével tehát egy újabb lépést tettek előre a cupertinóiak, a júniusban megrendezett WWDC keretében bemutatott legújabb generációs operációs rendszerük már nem látványvilágban hozott újdonságokat, hanem a motorháztető alatt végeztek számos hasznos újítást. Az új szoftver mellett az OS X is hasonló ikonkészletet kap majd, ezzel pedig tovább folytatódik az Apple ökoszisztémájának reformja. Az almás cég nem csak a mobilos és tabletes platformot szeretné mostantól összehozni, hanem egész termékpalettáját összeköti, ezáltal kényelmet és kellemes összhangot teremtve a termékek között. Ez nem egyedi törekvés, a Google, a Microsoft, vagy éppen a Sony is erre halad, az iOS viszont kezd végre olyan irányba mozogni, mintha a cég hallaná a visszajelzéseket, és pont azokat a módosításokat hajtaná végre, amikre a felhasználóknak szükségük volt.

iOS 8-cal kompatibilis készülékek

Az Apple legújabb operációs rendszere meglehetősen sok eszközre feltelepíthető. A kompatibilis termékek között megtalálható az iPad mini, a Retina kijelzős iPad mini, az iPad 2, az iPad 4, az iPad Air, az iPhone 4S, az iPhone 5, az iPhone 5c, az iPhone 5s és az ötödik generációs iPod touch. Jól látható, hogy az almás vállalat még a régebbi készülékek felhasználóit sem hagyja cserben, hiszen az iPad 2 és az iPhone 4S már több mint három éves eszközök, mégis képesek az új OS futtatására, bár azért érdemes egyelőre némi lassulásra számítani, a legújabb tesztek is ezt mutatják.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés