Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség

A Huawei Watch GT 3 Pro esetében a prémium esztétikán és a kimagasló funkcionalitáson van a hangsúly, akár 30 méterrel a víz alatt, akár egy elegáns partin tartózkodunk éppen.

Párosítás

A Watch GT 3 Pro párosítása Huawei készülékekkel szögegyszerű. A Huawei Egészség alkalmazásban menjünk az Eszközök menüponthoz, a Hozzáadást megérintve automatikusan elindul a keresés és a legtöbb esetben meg is találja az órát. Ha ez nem jön össze, a Keresés opció azonnal megnyitja a QR kód olvasót, az órán pedig a QR-kód használata opcióval tudjuk előszedi a dolgot. Amint készen vagyunk, használhatjuk az órát, nem kell külön engedélyekkel vacakolni, csak mindenre mondjunk igent.

[+]

Nem Huawei eszközökkel viszont picit komplikáltabb az élet, de nyilván nem kivitelezhetetlen. A Google Play Áruházban is megtalálható a Huawei Egészség. Az Áruházban viszont jellemzően nem a legfrissebb Egészség verzió van fent, úgyhogy a Huawei fiókba való bejelentkezés után első dolgunk legyen frissíteni az appot, anélkül nem tudjuk hozzáadni az órát. Az app azt javasolja, hogy az AppGalleryben frissítsünk, ha rányomunk, AppGallery hiányában visszadob minket a Play Áruházba, de nem feltétlenül kell letölteni a Huawei alkalmazásboltját.

Az egészség főoldalán előugrik egy ablak, hogy nem a legfrissebb verzió van fent. Nyomjunk rá a frissítésre, majd a Download gombra, ami egy letöltőlinket ad. A frissítést a böngészőből automatikusan fogja lehúzni. Ha lejött az APK, nyomjunk rá az értesítésre és válasszuk a frissítést a felugró ablakban. Ha a böngésző vacakol, hogy neki ehhez engedély kell, bólintsunk rá, hogy külső forrásból is telepíthet alkalmazásokat. Mellesleg ezek után már az alkalmazáson belül, az Én menüpontban is lesz egy olyan opció, hogy Frissítések keresése. Csak jelzem, hogy eddig ilyen nem volt, keresni sem érdemes.


[+]

A másik megoldás, amit mellesleg a gyártó javasol, hogy egyenesen a Huawei alkalmazásboltjából szedjük le a szükséges komponenseket, csak az AppGallery ugye nincs fent a Play Áruházban. A Huawei honlapján viszont megtalálható, a készülék automatikusan letölti az APK-t, engedélyeznünk kell, hogy a böngésző (vagy ha a fájlkezelőben dolgozunk akkor az) külső forrásból is telepítsen alkalmazásokat, majd telepíteni az AppGalleryt. Ott kikeressük a Huawei Health-et, az AppGallerynek is engedélyezzük, hogy alkalmazásokat telepítsen és kész is.

[+]

Most, hogy így vagy úgy, de már a legfrissebb verzióval dolgozunk, hozzáadhatjuk az órát. Amit jó eséllyel az automatikus készülékkereső nem fog megtalálni. Nem baj, válasszuk a Keresést. Az alkalmazásban megnyílik a QR-kód olvasó, az órán pedig értelemszerűen a QR-kód használata opcióval keríthetjük elő a kétdimenziós vonalkódot.

Ha ez megvan, boldogan összepárosodnak és nekiállhatunk az engedélyek megadásának. A legtöbb engedélyt felugró ablakban kéri az app, ezeket mindig adjuk meg a megfelelő működés érdekében, de akár az AppGalleryből, akár a Play Áruházból szedtük le az Egészség alkalmazást, elérünk egy ponthoz, ahol nem fogja a kezünket a rendszer. Speciel leírás van, hogy mit és hol keressünk, csak nem pontos, ráadásul angolul van.

[+]

A háttérfolyamatok (Background Activities) engedélyezéséhez fáradjunk el a Beállítások - Alkalmazások menüpontjába, ott válasszuk ki az Egészséget, válasszuk az Akkumulátor menüpontot és mondjuk, azt, hogy nem korlátozzuk semmilyen formában az app akkumulátorhasználatát. Ez pipa. A második az általános akkumulátorhasználatra vonatkozó engedély, amit a Beállítások - Akku- és Eszközkarbantartó - Akkumulátor menüpontban találunk meg Samsung telefonok esetében. Más rendszerben ez az Akkumulátor címszó alatt lesz.

Itt a Háttérbeli használat korlátai menüpontban a Soha nem alvó alkalmazások közé kellene tenni az Egészséget, de itt ilyet nem fogunk találni. A rendszer nem listázza az Egészséget, mintha ott sem lenne. Ezt az engedélyt nem tudjuk megadni. Ezen tegyük túl magunkat és már csak biztosítani kell, hogy az alkalmazás mindig nyitva legyen és az összes alkalmazás törlése, manuális RAM-tisztítás vagy automatikus rendszermemória-menedzsment esetén se essen ki a futó folyamatok közül.

[+]

Itt ugye azt mondja a leírás, hogy húzzuk felfelé a képernyőt. De ez értelemszerűen csak akkor működik, ha nem navigációs gombokat használunk, hanem gesztusvezérlést. A lényeg igazából az, hogy valahogy szedjük elő az alkalmazásváltót és a felhasználói felületünknek megfelelő módszerrel rögzítsük az alkalmazást. Samsungnál az ikonjára kell rányomni alkalmazásváltóban és kérni, hogy mindig maradjon nyitva.

Ha mindezzel megvagyunk, a HarmonyOS-t futtató Watch GT 3 Pro kiválóan együttműködik nem Huawei készülékekkel is, nálam egy bő hét alatt mindössze párszor veszítették el egymást a telefonnal. A Tizen vagy Wear OS rendszerű eszközökkel szemben viszont egy kis extrát is tud, amire nem sokszor van szükség, de ha igen, irtó praktikus. Nem kell gyári visszaállítást csinálni ahhoz, hogy ideiglenesen vagy véglegesen új eszközhöz kapcsoljuk. Simán le lehet választani a csatlakoztatott eszközről és párosítani egy újjal. Még az adatok és testreszabási beállítások sem vesznek el, nem kell minden alkalommal újra beállítgatni mindent, csak ha gyári visszaállítást szeretnénk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés