Huawei Watch Fit 2 - diszharmónia

Bár a Fit utónév miatt inkább egy karperecre számítottunk, a Watch Fit 2 sokkal inkább okosóra, csak a szögletes fajtából, aminek lenne ugyan helyen a piacon, de ahhoz versenyképesebb áron kéne kínálni.

Bevezető

Át kellett olvasnom az elődmodell tesztjét, hogy magabiztosan tudjak ítélkezni a Watch Fit 2 kapcsán. Mert míg a korábbi verzió 46 ezer forintos áron indult, addig ez most 10 lepedővel több, abban még LiteOS dolgozott, ez azonban már hivatalosan is Harmony OS-re változott (ettől még az alapok megegyeznek), de a platform zártsága megmaradt, szóval két hétnyi folyamatos használat után sem nagyon értem, hogy mi volt az elképzelése a Huawei-nek ezzel a termékkel.


[+]

Mert két irányból közelíthetjük meg a kérdést. Egyrészt megkapjuk ugyanazt a rendszert, felépítést és szoftveres funkcionalitást, mint amit egy Huawei Watch GT3 kínál, annál viszont olcsóbb, juhé. Ám az olcsósítást azzal is járt, hogy ez egy mindenhonnan nézve plasztik bigyó, benne maradtak azok a bugok és korlátok, amivel a drágább, kör alakú óra is borzolni tudja a kedélyeket — ez nekem nem egy túl vonzó opció. A másik megközelítés az, hogy ez egy átlagos karperecnél jóval többet tudó berendezés, csak hát ilyesmit a Realme, a Xiaomi, a Haylou és az Amazfit is körülbelül féláron kínál. Miben tud ez többet?


[+]

De mielőtt még nagyon elkezdjük boncolgatni a funkcionalitást, a rend kedvéért jegyezzük meg, hogy a Watch Fit 2 nem csak egy verzióban létezik, hanem kapásból három kiadás került piacra, a mienk az Active Edition, ami műanyag tokozású, NFC nincs benne, eggyel fentebb van a Classic, ami alumínium kerettel és bőrszíjjal jön, valamint NFC-vel, a csúcson pedig az Elegant, ami ezüst és arany árnyalatban lesz elérhető, fémszíjjal (milánói acél). A Classic árát is tudjuk: közel 70 lepedő. Ennyiért kapni már hivatalos forgalmazásban is Galaxy Watch 4-et Google-lel és minden egyéb okossággal, csak mondom. Szóval roppantmód érdekelt, hogy vajon mivel akar a Huawei elkápráztatni a Watch Fit 2 kapcsán, ha már ennyi pénzt kérnek érte.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés