Hirdetés

Huawei Experience: Rettentő elegáns a nagyobbik Watch GT3 Pro

A kisebbik modellt teszteltük először, a nagyobbik funkcionálisan szinte ugyanaz, de teljesen másképp néz ki.

Egy hétig szondáztattam a Watch GT3 Pro nagyobbik változatának megjelenésével a körülöttem megforduló embereket. És bár a szépség, az ízlés és a design megítélése általában szubjektív, most mégis le tudom vonni azt a konklúziót, hogy a fémszíjjal használatra kapott óra nem csak a szerkesztőségi szinten egybehangzó verdikt alapján lett kifejezetten kívánatos, hanem teljesen véletlenszerűen megkérdezett ismerőseim is eléggé ezen az állásponton voltak.


[+]

Évekig használtam a legelső Huawei Watchot. Pont azért, mert amikor azt bemutatták, akkor sokan úgy gondoltuk, hogy abban az időben az volt a legszebb okosóra. És bár azóta évek teltek el, a Huaweinél nem felejtettek el szépeket rajzolni, ami a Watch GT3 Pro titánötvözetes, sallangmentes, selymes fényű tokozásánál is bebizonyosodik. Külön öröm, hogy fémszíjjal jött, bár amikor először felhúztam a csuklómra, akkor bizony lötyögött, el is kedvetlenedtem, hogy küldhetem vissza azért, hogy kiszedjenek belőle két szeletet. Ám ezt most már nem kell a szervizre bízni, a szíj elemei kis ügyességgel és stabil körmökkel házilag is eltávolíthatók, így igen tág határok (14-21 cm) között állítható a kerülete.


[+]

A nagyobb mérete okvetlenül érezhetőbb, mint a nőies kiadás kiterjedése, a kijelző 1,43 inches átmérővel bír, 64 grammos tömege is jelen van. Ez viszont nagyobb akkumulátort is jelent, ami a gyártó szerint 21 napos készenléttel rendelkezik, nyilván patikamérlegen kimérve, de a gyakorlat azt mutatta nálam, hogy minden létező szenzort és automatikus mérést bekapcsolva hagyva is két hétig úgy elketyegett, hogy még 2-3 beltéri edzés is belefért. És ez nem annak köszönhető, hogy itt szignifikánsan nagyobb lenne a telep, hanem annak, hogy a HarmonyOS a végletekig optimalizált a fogyasztás kapcsán, ez az előnye annak, ha egy gyártó a hardverhez tudja igazítani a rendszert mély integrációval.


[+]

Persze mindazon sajátosságok itt is megvannak, amiket AliceWake is megemlített a tesztben, vannak az eltérő platformból fakadó kompromisszumok (fizetés, szűkebb merítés letölthető bigyókból, valamint kissé körülményes első beállítás), de az értesítések kezelése korrekt, az alváskövetés szuper, a pulzusmérés okosórás viszonylatban pontos, a pozíciószerzés gyors, a számlapok interaktívak, a kijelző kiváló, a gombok jó helyen vannak, a töltést pedig bármilyen Qi szabványú felületről hajlandó felvenni az óra. És meglepően jól szól kihangosított beszélgetés esetén (és a mikrofonok is jól működnek), ami azért tudok, mert bizonyos audió eszközökhez párosított telefon esetén hajlamos felülírni a híváskezelési rangsort úgy, hogy magát teszi az első helyre.

[+]

Viszont minden modernebb androidos és iOS rendszerű telefonnal együttműködik, nincs funkcionális korlátozás akkor, ha a mobilunk nem Huawei, a gyártó által kínált Health alkalmazás számos adatot jól áttekinthetően, akár visszamenőleg is rendezetten mutat meg, a rezgés kellően erős, de nem akarja szétverni a tokozást, a kezelőfelület pedig kimondottan kulturált és reszponzív. Lehet majd még csiszolni azon, hogy a bejövő értesítések után igény szerint azok tartalmát is gombnyomás nélkül láthassuk, az egyszerre használható 20 edzésforma szerkesztése kicsit túl van bonyolítva, az oldalirányban elérhető aktív kártyák (alternatív számlapok) hat darabban való limitje pedig érthetetlen. Ugyanakkor számos népszerű edzésformához edzésterv kérhető, a gyakorlatok közben számlapon látható információk sok esetben szerkeszthetők, az intervallumoknál karattyoló hangos összegzés pedig kikapcsolható. Újdonság a sósvízi működés és szabadtüdős merülés sportmódként történő megjelenése is a szériában.


[+]

Ám a Watch GT3 Pro titánium verziójának legnagyobb vonzereje a külseje, fém szíjjal bármilyen elegáns környezetben megüti az elvárt szintet (sőt), aktívabb tevékenységekhez pedig a 22 mm-es Quick Release szíjakkal kompatibilis mivolta miatt fel lehet tenni bőr, illetve szilikon pántot is. Hogy a Huawei-nél az ismert nehézségek ellenére nem felejtettek el órát rajzolni, arra (kar)ékes bizonyíték ez a termék, amely ugyan nem a filléres kiegészítők között versenyez (180 ezer forintos árával), ám nem meglepő módon sokak szerint az egyik legszebbre sikerült okosórát rakta le a gyártó az asztalra.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség

    A Huawei Watch GT 3 Pro esetében a prémium esztétikán és a kimagasló funkcionalitáson van a hangsúly, akár 30 méterrel a víz alatt, akár egy elegáns partin tartózkodunk éppen.