Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség

A Huawei Watch GT 3 Pro esetében a prémium esztétikán és a kimagasló funkcionalitáson van a hangsúly, akár 30 méterrel a víz alatt, akár egy elegáns partin tartózkodunk éppen.

Kialakítás, kijelző

A Huawei Watch GT 3 Pro mint a GT széria csúcsmodellje, szintén a Gran Tourismo (GT) sportkocsik alapkoncepciójára épít, amelyeket luxuskategóriás megoldások mellett nagy sebességre, kivételes teljesítményre és hosszabb távokra terveztek. Ezt a gondolatmenetet egyébként kiválóan követi a prémium anyaghasználat és kivitel, a funkciógazdagság és a hosszú üzemidő, de a dizájn olyan távol áll a technikai sportokra vagy úgy egyáltalán a sportra jellemző vagy emlékezetető karakterjegyektől, mint ide Sencsen.


[+]

A 42,9 milliméteres kerámia és a 46,6 milliméteres, szálcsiszolt titán verzió rendkívül elegáns, kifinomult és stílusos, de egyáltalán nem sportos, megkockáztatom, akkor sem lesz ránézésre egy kiköpött sportóra, ha a borjúbőr vagy kerámia bevonatú szíjat lecseréljük szilikonra. Mert ugye erre is van lehetőség; bármilyen 20 milliméteres, gyorskioldós szíjat választhatunk a gyári kínálaton kívül. Nem mintha egy vagány, polimer szíjjal ostobán mutatnának edzőcucchoz, csak ez a modell nyilvánvalóan Chanel kosztümhöz és ennek férfi megfelelőjéhez lett kitalálva. Mármint stílusértéken. Nyilván nem csak nagy múltú luxusbrandekkel lehet hordani.

Botticelli: Vénusz születése
Botticelli: Vénusz születése (forrás: Wikipedia) [+]

A nagyobb méretű, titán tokozású modell esetében is hangsúlyos a kivitel és az anyaghasználat, a zafírüveg és a kerámia hátlap, de a reflektorfény értelemszerűen az egyedi szegéllyel díszített női modellen van. A marketingcsapat kivételesen elismerésre méltó munkát végzett, már nem feltétlenül a Botticelli Vénusz születése (az istennő finom és tündöklő bőre - kagyló - hullámok - stb) allegória okán, de a 24 órát és a kínai holdnaptár 24 időszakát szimbolizáló, szimmetrikus és tökéletes fodrozat miatt, ami az idő hullámzását érzékelteti, a szabályos kör pedig a végtelenséget és állandóságot. Mondjuk ez utóbbival még megfejelhették volna, ha már, de ezt én találtam ki.


[+]

Visszatérve a lényegre, a kerámiával irtó nehéz dolgozni, de még hosszadalmas is. A Watch GT 3 Pro Ceramic természetes, nagyon halvány gyöngyház jellegű, fényes és finom felületének kialakítása, mint minden kerámia felületé, speciális eljárást és jelen esetben 10 napot vesz igénybe. A megmunkálás valóban kifogástalan, a borjúbőr szíj gyönyörű, természetes és kellemes viselet, a forgatható és rezgő visszajelzéssel kiegészített korona pedig nagyon kényelmessé teszi a kezelést. Már amennyiben vertikálisan szeretnénk haladni a felhasználói felületen, mert horizontális navigációra nem alkalmas. Egyszóval csak listában lehet tekerni vele, lapozni nem.

Huawei Watch GT 3 Pro Titanium
Huawei Watch GT 3 Pro Titanium [+]

A kerámia verzió 1,32 hüvelykes, 466 x 466 pixel felbontású AMOLED panelt kapott automatikus fényerőszabályozással, a nagyobb, titán kiadás pedig ugyanezt tudja 1,43 hüvelyken. A pixelsűrűség itt valamivel kisebb, a megjelenítés minőségét viszont ez nem befolyásolja. A panelek kimagasló fényerővel és automatikus szabályozással operálnak, így erős napsütésben is jól látható a tartalom. Nyilván nem transzflektív szint, de kategóriaátlagot meghaladó AMOLED viszonylatban, beltéren pedig egyértelműen szebb. Opció a mindig aktív megjelenítés (AoD), a kijelző pedig igény szerint csuklómozdulattal is hajlandó aktiválódni. Olyan beállítás viszont nincs, hogy az értesítések aktiválják a megjelenítőt és a beérkezés pillanatában, kézmozdulat vagy gombnyomás nélkül olvashatók legyenek. Ez némiképp kényelmetlennek bizonyult.

Mindkét modellt felszerelték hangszóróval és mikrofonnal, az EKG szenzor a koronától lejjebb elhelyezkedő, egyébként tetszés szerinti gyorsparancsra programozható titán bevonatú, elektródákat magába foglaló gombban található, a pulzus-, véroxigén- és bőrhőmérséklet szenzor pedig a hátlapon. A töltés vezetékmentes formában (Qi) történik, az akkumulátor méretét viszont a gyártó véletlenül sem tette közzé sehol. A gyári töltőbölcső mellett egyébként sima töltőpadon is hajlandó regenerálódni az eszköz.

Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic Edition kerámia szíjjal, arany fémrészekkel
Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic Edition kerámia szíjjal, arany fémrészekkel

A kerámia verzió pontosan négy napot bír úgy, hogy minden létező funkciót használunk éjjel-nappal (alváskövetés, folyamatos véroxigénszint, intelligens pulzusmérés, értesítések, tevékenységemlékeztető etc), ami a termékoldal szerint intenzív felhasználásnak minősül. A beígért 4 nap valóban remek üzemidő ilyen képességek mellett, de érdemes szem előtt tartani, hogy a mindig aktív kijelzőt nem használtuk és egy baleset miatt edzeni egyáltalán nem volt lehetőségem az órával. Feltehetően egy navigációval és útvonalkövetéssel egybekötött menet azért jelentősen befolyásolja az üzemidőt.

A finom kivitel és prémium anyaghasználat mellett mindkét eszköz rendelkezik IP68-as minősítéssel 5 ATM nyomástűrés, ami ISO 22810:2010 sztenderd szerint 50 méteres mélységig garantálja a vízállóságot. Ez még nagyjából átlagos specifikáció a magasabb árkategóriás okosórák esetében, de a Watch GT 3 Pro megfelel az EN13319 ipari sztenderdnek, amit kifejezetten alámerüléshez ajánlott eszközök számára állítottak fel. A kerámia és a titán verzióval is opció a búvárkodás 30 méteres mélységig, a sportmódok között pedig újdonság a szabadtüdős merülés. A termékleírás a sósvízi használatot sem ellenzi, mindössze javasolja, hogy utána öblítsük le tiszta vízzel. Meg lehetőség szerint ne a bőrszíjat áztassuk, mert az nem arra van kitalálva.


[+]

A Titanium Edition az anyag természetes színében választható sötétszürke bőrszíjjal vagy fekete Viton szíjjal, ami egy speciális, nagyon magas hőállóságú és vegyiellenállóságú, nehezen éghető, önoltó égési tulajdonságú kaucsuk (fluor-kaucsuk). Az anyag megnevezése hivatalosan FKM, de Vitonként is elterjedt, ami a DuPont Dow Elastomers védjegye. A Ceramic Edition kétféle szíjjal (borjúbőr vagy kerámia) és két árnyalatban érhető el. Mindkettő jade-fehér kerámia alapú, de a fém részek vagy ezüst/acél vagy meleg rózsaarany tónust mutatnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés