Hirdetés

Huawei Experience: Amikor még a szíj is kerámia

A Huawei Watch GT 3 Pro nem csak egyedülálló funkciókkal, de kivételes anyaghasználattal és dizájnnal hívja fel magára és viselőjére a figyelmet.

A Watch GT 3 Pro a Huawei aktuális csúcsmodellje az okosóra kategóriában, amit a valóban kivételes dizájn és anyaghasználat is hangsúlyoz, mind a 42,9 milliméteres kerámia, mind a 46,6 milliméteres, szálcsiszolt titán verzió esetében. A titán tokozású férfi modellel annyiban könnyebb dolga volt a gyártónak, hogy csak a formatervet kellett eltalálni (amúgy maradéktalanul sikerült is), az anyaghasználat és a megmunkálás már csak rutinfeladat lehetett az órák tekintetében amúgy is remek ízléssel rendelkező gyártónak.

Watch GT 3 Pro borjúbőr szíjjal
Watch GT 3 Pro borjúbőr szíjjal és ezüst részletekkel [+]

A kisebb, női modell viszont nem csak a tervezőasztalnál jelentett kihívást az illetékes részlegnek, de az anyagmegmunkálás és a gyárástechnológia sem hétköznapi, a kerámiával ugyanis nagyon nem egyszerű dolgozni, a Watch GT 3 Pro Ceramicnak pedig nem csak a tokozása, de opcionálisan a szíja is kerámia. Ez mindenképpen fényűző esztétikai összhatást kelt, de legalább olyan komplikált és kényes folyamat az elkészítése, mint amilyen mutatós a végeredmény.

Watch GT 3 Pro kerámia szíjjal és arany fémrészekkel
Watch GT 3 Pro kerámia szíjjal és arany fémrészekkel [+]

A Watch GT 3 Pro nagyon halvány gyöngyházhoz hasonló, de telített, fényes fehér, finom tapintású felületének kialakítása nem kevesebb, mint 10 napot vesz igénybe, amit preferenciától függően ezüst vagy arany fém részek díszíthetik az elforgatható korona, a zárszerkezet és a kijelzőt szegélyező díszkeret formájában. De ez utóbbi sem csak annyit tud, hogy szimplán dekoratív. A fodrozódó ívek komoly koncepcióra épülnek Botticellivel, kínai holdnaptárral, 24 órával, meg ilyesmikkel, de, ha kellően kreatívak vagyunk és nagyon akarjuk, azt is ráfoghatjuk, hogy a Watch GT 3 Pro egyedi, új funkcióját is megidézi. Hullámok, víz, búvárkodás, ha valakinek esetleg nem lenne egyértelmű.


[+]

A fehér borjúbőr szíj is kellően prémium megjelenésű és érzetű, de a Watch GT 3 Pro Ceramic verzió a szintén kerámia szíjjal tündököl igazán. A hagyományos, pillangózárral szerelt szíj tömegéből ítélve, ami elhanyagolható, érzésre a szemek inkább csak kerámia bevonatot kaptak, de ez mit sem vonna le a pazar megjelenésből és kivételesen kellemes viselhetőségből, csakhogy a hivatalos források szerint tömör kerámia az egész szíj, ami így még nagyobb tervezői teljesítmény.

A szíj otthon is könnyen méretre igazítható, csak a manikűrünknek lesz valószínűleg annyi, mire kifeszegetjük a kis gyorskioldókat, de ezt igazából csak egyszer kell megcsinálni, hogy tökéletesen passzoljon, sportoláshoz vagy lazább öltözethez pedig maga a szíj is könnyen cserélhető, bármilyen tetszőleges, 20 milliméteres gyorskioldós megoldásra.

A Huawei a formaterv, az anyaghasználat és a kivitelezés tekintetében tényleg elismerésre méltó munkát végzett a Watch GT 3 Pro szériával, ez ugyanúgy érvényes a nagyobb méretű, titán modellre is, de ez az eszközök árán is érezhető. A stílus és a kiemelkedő minőség viszont jellemzően nem olcsó mulatság, de egy hófehér Valentino szatén kisestélyi mellett talán már nem is tűnik olyan vészesnek a hozzá remekül passzoló okosóráért elkért 200 ezer forintos összeg.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség

    A Huawei Watch GT 3 Pro esetében a prémium esztétikán és a kimagasló funkcionalitáson van a hangsúly, akár 30 méterrel a víz alatt, akár egy elegáns partin tartózkodunk éppen.

  • Huawei Experience: Lipstick bemutató

    A Huawei FreeBuds Lipstick rendkívül egyedi kialakításával messze túlmutat az egyszerű tartozékok kategóriáján. Valódi divatkiegészítő a vezetékmentes fülhallgatók minden elvárható funkcionalitásával.

  • Huawei Experience: Mire jó a P50 Pocket UV-trükkje?

    Azon kívül, hogy összecsukható és remek fotós képességekkel rendelkezik, a Huawei P50 Pocket a bőrünket is segít megvédeni az UV sugárzás káros hatásaitól.

  • Huawei P50 Pocket - zsebbenyúlós

    A Huawei első kagyló formátumú modelljének határozottan vannak erősségei, a Google szolgáltatások hiánya viszont errefelé még mindig kissé kényelmetlen.