Hirdetés

Huawei Watch GT 2e - helyben futás

Jó motiváció bezártság idejére a lustaságra figyelmeztető sportóra – a szép és kitartó Watch GT széria azonban egy helyben toporog, és ideje lenne szintet lépni.

Beüzemelés, funkciók, Huawei Egészség

A Watch GT szériát pofonegyszerű beüzemelni: androidos vagy iOS-es eszközre le kell kapni a Huawei Egészség appot, bejelentkezés és az alapadatok megadása után kiválasztani az aktuális modellt, és kész: máris ki tudjuk választani, mely alkalmazás küldjön notit, majd jöhet, amivel mindenki kezdi: a mintegy 200 óralap átböngészése. Ezúttal tényleg nem lehet panasz: van analóg, digitális és ezek kombinációjából álló választékból tucatnyi, vicces és komoly, informatív és minimalista, illetve animált. A neonfény témájú például pislákol a képernyő bekapcsolásakor, mintha egy letűnt kor Nagykörútján sétálna az ember.

[+]

Hirdetés

Néhány óralap esetében az is beállítható, hogy milyen infó jelenjen meg rajta, mondjuk a lépésszám, a pulzus, az időjárás, az edzettségi állapot, a véroxigén telítettség, a töltöttség, a légnyomás és így tovább. Különösebb interakció viszont továbbra sincs az adott információmorzsára bökve, nem ugrik fel mondjuk az időjárás vagy pulzus widget. Utóbbiból amúgy sincs sok: vízszintesen a napi mozgásadatokra, a zenére, az időjárásra, a stressz szintre és a pulzus képernyőre tudunk lapozni.

[+]

A Watch GT 2e rendben kezeli a telefon zenelejátszóját vagy azt a szoftvert (Böngésző, YouTube), amelyikhez az értesítési panelen kezelősáv tartozik. A lényeg persze az önálló lejátszás Bluetooth füles csatlakoztatásával – ez rendben működik, akárcsak a fájlátvitel a telóról, csak ne lenne ennyire lassú. Lehet, hogy nem bővíthető az alkalmazáslista, ám legalább lényegre törő a választék: edzések, edzéselőzmények, edzés állapota, pulzusszám, SpO2 (véroxigén-telítettség), tevékenység előzmények, alvás, stressz szint, légzésgyakorlat, zene, légnyomás és magasságmérő, iránytű, időjárás, stopper, időzítő, ébresztés, zseblámpa, telefon keresése és értesítek közül választhatunk.

[+]

Az utóbbi továbbra is a széria gyenge pontja: bár az üzenetek és e-mailek első 2-3 sora megjelenik, csoportosítás nélkül esnek be a notik, bármiféle válaszlehetőség nélkül. A hívást ezzel a modellel fogadni nem lehet, csak elutasítani, így a hívásnapló is hiányzik. Más óra előre rögzített válaszlistát, apró billentyűzetet, hangalapú bevitelt, értesítésrendezést, chat képek megjelenítését, hangulatjelek küldését, egész levelek megnyitását, alkalmazásokkal való mélyebb együttműködést és egy sor olyan interakciót kínál, aminek legalább a fele kötelező kellene legyen. A GT 2e végül nem csipog, hiszen nincs hangleadója, a rezgőmotor ugyanakkor lehetne erősebb. Az értesítés érkezését általában megérezni, a Huawei kütyü felébreszteni viszont biztosan nem fog.


[+]

Nyilván kiesik az órás navigáció és futás közben elérhető térkép, a számológép vagy a hírolvasó (egy Twitter-kliens hasznos lenne) – meg lehet ilyesmi nélkül lenni, épp csak árszinten jellemző a piacon a telepítgetés. Érdemes egyébként a rövidke képernyőidőt 10-15 másodpercre állítani, és ha edzésadatainkat szeretnénk hosszabban böngészni, a panelt 5-20 percre bekapcsolva tartani, erre is van lehetőség. Arra viszont nincs, hogy folyamatosan világítson edzés alatt, márpedig downhill és sok más elfoglaltság esetében egyszerűen nem opció a kart az arc elé lendíteni. Végezetül nem okés, hogy a bejövő hívásról ugyan értesülünk edzés közben, ám bármilyen más notiról nem, hiába van a telefon hatótávon belül, mondjuk az öltözőben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés