Bemutatkozott a Huawei Watch Fit

A Watch GT sorozatot szögletesíti a friss Huawei fitnesz karóra, amely méretes panelt és sok mozgásfunkciót kínál, légies formában.

Új taggal bővült a Huawei nem egészen okos óravonala, csak most kerek AMOLED kijelző helyett téglalap alakú jár nyúlánk és keskeny, 1,64"-es panellel. A 280 x 456 pixel felbontással a képélességre aligha lesz panasz és az elődöket ismerve a napfény alatti fényerőre sem, ha pedig a Watch Fitet megfordítjuk, ugyanaz a kerek, mágneses töltőbölcső ugorhat fel rá az optikai pulzusmérőt ideiglenesen eltakarva, amit a sorozat eddig használt.

A küllem kicsit olyan, mintha az Apple Watchot egy fitnesz karpereccel keresztezték volna, és amúgy nem néz ki rosszul a szálerősített polimervázas óra, amely érintéssel és jobbra egyetlen gombbal kezelhető. A pulzusmérő mellett akad SpO2 mérő, műholdas egység, hattengelyes IMU szenzor (giroszkóp és gyorsulásmérő), valamint az úszáshoz 5 ATM védelem - WiFi, eSIM, vérnyomásmérő és EKG viszont nincs.

Az Android 5.0-s, iOS 9.0-s vagy frissebb rendszerű telefonokkal együtt dolgozó Watch Fit akár Bluetooth 5.0-n kommunikál LE protokollal. Bár a termékoldal 4 GB-os tárolóról beszél, az új jövevény önálló zenetárolásra és lejátszásra nem alkalmas, a telefon szoftverét viszont kezeli, plusz 96 mozgásformát követ, segít a gyakorlatoknál, monitoroz mindent, amit egy efféle kütyü szokott. Továbbá kismillió óralapot kínál hat mindig aktív variánssal és a Huawei Egészség alkalmazással összedolgozva széleskörű adathalmazt összegez a felhőbe.


[+]

A Huawei tíznapos tipikus és egyhetes üzemidőt ígér intenzív használattal, illetve 12 óra folyamatos GPS követést. Ez picit visszafogottabb a nagyobb Watch GT-kel összevetve, cserébe 46 x 30 x 10,7 milliméteren és 21 grammon alighanem a hölgyek is kényelmesen viselik majd. Magyarországon a Watch Fit forgalmazása várhatóan szeptember 25-én, 42 ezer forintos áron kezdődik menta zöld és fekete színben, ajándékkal megspékelve, ami elég baráti a jófajta kijelzőt és a sokrétű aktivitáskövetést figyelembe véve, GPS-szel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés