Hirdetés

Huawei Experience: A Stravába is szinkronizál az Egészség

Újabb fitneszappba szinkronizálnak a Huawei viselhető kütyüi.

Épp a minap taglaltuk, mennyire sokrétű egészségfelügyelő rendszer lett a Huawei Egészségből, hiszen az edzések és a legkülönfélébb mozgásformák automatikus vagy kézi követése mellett a lépésszámot, az alvásciklusokat, a szívritmust, az EKG-t, az artériás érfalmerevséget, a testsúlyt, a stressz-szintet, a véroxigén-telítettséget, a vérnyomást, a bőrhőmérsékletet, a menstruációs ciklust és a mozgás utáni regenerálódást is statisztikázza – megfelelő szenzorral felszerelt kütyüket társítva.

[+]

A Watch GT 3 Pro igen ügyes GPS-es és pulzusalapú edzéskövetésben is, ekként pedig hobbi és amatőr futás mellett akár egy maratonra is magunkkal vihetjük, aki pedig sok-sok éve célmozgásra szakosodott alkalmazásokat használ, mostantól újabb népszerű szolgáltatással kapcsolhatja össze az Egészséget, és azon keresztül a Huawei kütyüit. Eddig a Komoot és az Adidas Running jelentette a közvetlen szinkronizálás opcióit a gyártó felől, illetve kézzel lehetett menteni a GPX edzéseket szabad felhasználásra. Most bejött a Strava a képbe, bár az utóbbi alkalmazáson belül a Huawei okosóráit még nem lehet közvetlenül társítani.

A Huawei Watch GT Runner futásai is felbukkannak a Strava adatbázisában
A Huawei Watch GT Runner futásai is felbukkannak a Strava adatbázisában [+]

Amint megvan viszont az Egészség és a Strava adatszinkronizálása, minden futás, kerékpározás és túrázás automatikusan felkerül az utóbbi adatbázisába, ahol a tevékenység és az útvonal mellett a közösségi megosztás opciói is elérhetők. Érdemes megjegyezni, hogy jelenleg az Egészség nem szinkronizál visszamenőleg, azaz korábbi edzéseink a Huawei rendszeréből nem vándorolnak át, az újak viszont hamar felbukkannak a Strava adatbázisában, ahol aztán ingyenes szolgáltatással vagy előfizetéssel megannyi módja van a felhasználásának, az elemzésnek és a megosztásnak.

[+]

A szinkronizálás lépései:

  • jelentkezzünk be a Huawei Egészség alkalmazásba Huawei ID fiókunkkal;
  • az Én menüpont alatt válasszuk ki az Adatvédelem kezelése opciót;
  • bökjünk az Adatmegosztás és engedélyezés lehetőségre;
  • a listából válasszuk ki a Strava, majd alul a Connect With Strava opciót;
  • a Strava felugró weboldalán jelentkezzünk be Strava fiókunkba;
  • végül engedélyezzük a Huawei Egészség számára, hogy csatlakozotton a Strava fiókhoz.

[+]

Innentől kezdve új futásaink, kerékpáros edzéseink és túráink a testmozgás után, az internethez kapcsolódva szinkronizálásra kerülnek a Strava rendszerébe, a Watch Fit 2, a Watch GT 3 Pro vagy a Watch GT Runner pedig csak néhány a gyártó eszközei közül, amelyekkel a dolog zökkenőmentesen zajlik. Maga a Strava könnyen telepíthető Androidra és iOS-re, a Huawei HMS-es telefonjain pedig az AppGalleryből a Strava gyorsalkalmazása indul, aminek az ikonja könnyen a főoldalra dobható.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Watch Fit 2 - diszharmónia

    Bár a Fit utónév miatt inkább egy karperecre számítottunk, a Watch Fit 2 sokkal inkább okosóra, csak a szögletes fajtából, aminek lenne ugyan helyen a piacon, de ahhoz versenyképesebb áron kéne kínálni.

  • Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség

    A Huawei Watch GT 3 Pro esetében a prémium esztétikán és a kimagasló funkcionalitáson van a hangsúly, akár 30 méterrel a víz alatt, akár egy elegáns partin tartózkodunk éppen.

  • Huawei Watch GT Runner - hosszútávfutó

    Futásra specializált tag érkezett a Watch GT-k közé. Sokáig bírja, edzéstervekkel segít, az adatok kinyerése viszont továbbra is körülményesebb, mint maga a futás.