Hirdetés

Huawei Experience: Így motiválnak kütyüink egészségesebb életre

Felmérés mutat rá, hogy több mozgásra buzdíthatnak viselhető eszközeink.

Egy kis téli térdfájdalom és lustálkodás, nem kevés ünnepi ennivaló és családi-baráti innivaló, plusz némi télhez igazodó metabolizmus, és máris felröppent rám 3,5 kg felesleg november óta, amikor a mérleg a nyelvét utoljára rám öltötte. A testsúlyt bár nem mérik az okosórák és fitnesz karperecek (ott vannak rá az okosmérlegek), ám jómagam is tapasztalatból tudom, mennyire motiváló tud lenni minden lépés- és mozgásadat kijelzése szimpla csuklóemelésre, váltsanak ki büszkeséget vagy szégyenérzetet a számok.


A napi mozgásadatok az óralapokról is leolvashatók [+]

A viselhető eszközök pozitív hatásairól reprezentatív felmérést én nem készítettem, a Stockholmi Egyetem kutatói azonban éppen a fogadalmakra és motivációkra mennek rá, és az év eleje tökéletes arra, hogy életmódunkon az egészségesség irányában változtassunk. A kutatás szerint az újévi fogadalmaknak éppen ez a főfókusza: a megkérdezettek kétharmada az egészségtudatos életmódot, a mozgás növelését és az étkezés szigorúbb kontrollját tartják az elkövetkező esztendő személyes fejlődési alapjának, azt pedig én tenném hozzá, hogy számos egészség ökoszisztéma követi digitálisan lépéseinket, edzéseinket, elégetett kalóriáinkat, sőt: a szív működését, az alvást és a stresszt. Közéjük tartozik a Huawei Egészség.


A Huawei Watch Fit 2 fitneszkarperec, okosfunkciókkal [+]

A kérdezettek 33%-a a testmozgás növelését fogadja meg újévi célként, 20%-uk a testsúly csökkentését, 13% étkezési szokásain alakítana, 9% pedig a személyes fejlődésben lépne előre. Az válaszadók 30%-a viszont a február közepi Valentin napig megszegi fogadalmát – hogyan lehet ezen változtatni? Egyfelől egy Watch vagy Watch GT szériás óra megkérhető, hogy hosszú tétlenség után mozgásra motiválja viselőjét, de amúgy heti több edzés mellett sem rossz, ha munkaidőben, az íróasztalhoz kötve néha átmozgatjuk izmainkat.


A Huawei óralapjain a pulzusgrafikon is megjelenhet [+]

Beállítható célszám a napi lépésekhez, tudtunkra adva, amikor ezt elértük, vagy épp azt, ha nem teljesítettük, és heti értékelést is kaphatunk az utolsó 168 óra minden testmozgásáról. Az Egészség alkalmazásban megannyi adat apránként és grafikonokon is megtekinthető, ám én ennél is jobban kedvelem a mozgásinformációkkal teleszórt óralapokat, hogy csuklóemelésre kiderüljön: hányat léptem a beállított cél viszonylatában, hányszor pattantam fel a székből, hány emeletet másztam meg, hány kalóriát égettem el, hogy áll pillanatnyi pulzusszámom és stressz-szintem, esetleg a sporthoz köthető VO2Max számom.


Az általános egészségkövetés mellett az EKG mérések is fontosak lehetnek [+]

Egy másik tanulmány 39 kísérleti vizsgálat alapján épp ezeknek a kütyüknek a hatékonyságát mérte motivációs szinten vagy épp az elért aktivitás fenntartása szempontjából, írja a Huawei sajtóközleménye. A kutatók arra jutottak, hogy a hordozható eszközök viselése minden velejáró előnyével napi szinten átlagosan 1800-zal növeli a lépésszámot, 40 perccel a séta hosszát és 6 perccel az intenzív és közepesen intenzív mozgást. A kütyük összesített mérései, adatai és motivációs jelzései öthavonta 1 kg testsúlytól való megszabadulásban segítenek, külső visszacsatolással részt vállalva a motiváció fenntartásában.

Edzéseinkről a Regenerálódási pulzus mérése után részletes adatokat nézhetünk meg közvetlen csuklónkról. Összesen tíz edzés adatát tárolja az óra.Edzéseinkről a Regenerálódási pulzus mérése után részletes adatokat nézhetünk meg közvetlen csuklónkról. Összesen tíz edzés adatát tárolja az óra.Edzéseinkről a Regenerálódási pulzus mérése után részletes adatokat nézhetünk meg közvetlen csuklónkról. Összesen tíz edzés adatát tárolja az óra. Sportonként számos test- és mozgásadat jár edzéseinkhez [+]

A felmérés szerint ennek hatására a vérnyomás és a koleszterinszint is pozitív irányba mozdulhat, és a Huawei hazai, reprezentatív kutatása is hasonló eredményre jutott, csak kicsit általánosabban: a kérdezettek 42%-a érez egyértelmű pozitív változást a mindennapokban csuklójukra erősíthető okosórák és fitnesz karperecek használatának, szenzorainak és az egészségügyi ökoszisztémának köszönhetően. Egy dolog a napi rutin követése, másik az sporté, és a passzív statisztikázás mellé aktív edzések, edzéstervek is kérhetők az egészségesebb élet optimalizálására, valamint a fogadalmak megtartására.

Azóta történt

Előzmények