Hirdetés

Huawei Watch Fit 2 - diszharmónia

Bár a Fit utónév miatt inkább egy karperecre számítottunk, a Watch Fit 2 sokkal inkább okosóra, csak a szögletes fajtából, aminek lenne ugyan helyen a piacon, de ahhoz versenyképesebb áron kéne kínálni.

Doboz, kialakítás

A doboz ahhoz képest elég nagy, hogy magán az órán és a töltőkábelen kívül egyéb lényegi tartalmat nem nyújt. A töltőkábel mágnesesen illeszkedik az óratest aljára, ami egyben azt is jelenti, hogy egyéb vezeték nélküli szabványos megoldásokkal a Watch Fit 2 nem kompatibilis. Vízállóság viszont van, az 5ATM érték nem egy kiemelkedő képesség, usziban még vélhetően elmegy, nyíltvízi úszásnál talán nem feltételnül érdemes erőltetni. Maga a gyártó azt mondja, hogy vigyünk bátran az óceánba is, de ne búvárkodjunk és a vízisí is felejtős.


[+]

A termék aprócska, 26 grammos tömege (a drágább változatok 30 grammot nyomnak) szinte észrevehetetlen, ugyanakkor a kijelző nem csak nagyobb (1,74 inch), hanem felbontás szempontjából is jobb (336 x 480), a technológia továbbra is AMOLED, ami kültéren is jól látható, valahol van fényerősség-szenzor is, mert szépen játszik a kakaóval, sötét szobában nem akarja kiégetni a szemünket, kültéren azonban megtolja a fényerőt a rendszer, ráadásul a kijelzőre helyezett tenyerünkkel le is lehet kapcsolni a megjelenítőt, ami kifejezetten jó hatásfokkal működik. Meglehetősen sok számlapot lehet rátölteni a masinára, ezeknek mind van always-on párja, ami passzol a fullos óralaphoz stílusban, látszik, hogy van benne meló. Ráadásul a legtöbb számlap interaktív, magyarán ahol megérintjük a rajta levő információt, ahhoz a funkcióhoz dob, plusz van pár animált megoldás is, ami nyilván belekortyol az üzemidőbe, de ettől még látványos.


[+]

Az óra formaterve nem különösebben izgalmas, az Apple Watch irányzatára ül fel, oldalt egy gomb van, ami a menübe és onnan vissza segít ugrani, amúgy gesztusvezérléssel irányítjuk a holmit. Sajnos a szíjak csatlakoztatási megoldása nem szabványos, hanem egy “innovatív, gombnyomásra oldható link-design” megoldás, amit a Huawei weboldaláról idéztem, de lefordítom érthető nyelvre is: semmivel nem kompatibilis, de könnyen cserélhető egy másikra, ha a júzer vesz a gyártótól több szíjat is. Ha jól megfigyeljük a tokozást, akkor oldalt fogunk látni rácsokat is, itt bújik meg a hangszóró és a mikrofon, ilyesmi az elődön nem volt. Az óratest alján pedig csak az integrált szenzort látjuk (pulzus és a többiek), valamint a töltőcsatlakozót.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés