Hirdetés

Huawei Watch Fit 2 - diszharmónia

Bár a Fit utónév miatt inkább egy karperecre számítottunk, a Watch Fit 2 sokkal inkább okosóra, csak a szögletes fajtából, aminek lenne ugyan helyen a piacon, de ahhoz versenyképesebb áron kéne kínálni.

Fitnesz, összegzés

Az edzéseket ugyanakkor a tapasztalataim szerint pontosan méri a szerkezet. A futást, a sétát GPS segítségével képes követni, kicsit többet számol, mint kéne, de aztán igyekszik pontosítani a szinkronizáció után a Petal Maps adataira támaszkodva. A pulzus változásait kis késéssel, de precízen követi, az elégetett kalóriát is korrekt módon számolja. Nem profi cucc, de az olyan hobbiedzőknek, mint amilyen én is vagyok, bőven elég. (Lenne, ha nem lett volna rajtam Garmin, hogy elájuljak annak pontosságától és részletességétől.)

[+]

De. (És már megint egy csomó de.) Az eredményeinket ugyan szépen visszanézhetjük a telefonos alkalmazásban, meg edzésterveket is összerakhatunk, sőt. Mindenféle javaslatokat ad azután, hogy elmondtuk neki, hogy mi a célunk a mozgással és milyen az edzettségi állapotunk, tényleg jópofa. De ez mind-mind be van zárva a Huawei világába, egyetlen kivételt találtam, méghozzá azt, hogy a Komoot nevű appal összejött valami deal időközben és oda ki lehet exportálni a futást, a túrázást és a bringázást — elvileg. Mert az egészre úgy jöttem rá egyáltalán, hogy amikor szabadtéri sétálást választottam, akkor kínálgatott az óra útvonaltervet, de azt mondta, hogy ezt a telefonos appból töltsem át. Szétnyálaztam az összes funkciót, amikor végül a profilomnál találtam egy ilyet, hogy “saját útvonal”. Ott azt mondta a szoftver, hogy hát nincs adat, de importáljak GPX, TCX, vagy KML formátumban egyet. A GPX-et meg sem nyitja, a KML-re azt mondja, hogy érvénytelen. Kösz a semmit. De nem adtam fel, volt olyan opció is, hogy importáljak a Komoot alkalmazásból, aminek eddig a létezéséről sem tudtam, de letöltöttem, regisztráltam, csináltam egy útvonalat, elmentettem… és nem lehetett importálni, mint ahogyan később ide exportálni sem tudtam.

[+]

Azért vagyok csalódott leginkább, mert még azt is elviseltem volna, ha a Komoot nevű bigyóval kell együtt éljek innentől, hogy az órám végignavigáljon egy előre letöltött útvonalon és aztán a teljesítményemet rögzítse, tényleg. De hogy ennyire magába van fordulva az egész, az egyrészt azért ciki, mert 60 ezer forint körül ez nem járja, másrészt pedig azért, mert az óra is és a felület is odatolja az arcomba a reményt, hogy majd talál mégis van valami opció, hogy rendes statisztikám legyen és ne a Huawei Egészség legyen az egyetlen hely, ahol követhetek valamit a tevékenységeim kapcsán. Mert közben az alvásfigyelés tök jól működik, egy komolyabb Whitings szerkezet valamivel többet nyújt ugyan, de összevetettem egy olyannal is és nem volt sokkal pontatlanabb. Az üzemidő parádés, 10 nap után nyúltam először a töltőhöz, és volt négy edzés, minden értesítés és minden éjjel alváskövetés, az always-on kijelzést viszont nem kapcsoltam be.

[+]

Nekem az a fő bajom, hogy ilyen zárt megoldást egy Realme is ad 27 ezer forintért, abban is van GPS. Lehet, hogy nem ilyen fényes a kijelző, lehet, hogy nem ennyire gördülékeny a rendszer, de ott minden működik úgy, hogy tisztában vagyunk a korlátaival, itt meg el van húzva a mézesmadzag, hogy végre van valami exportálás, meg útvonalakat követhetünk, meg hogy gyalogos navigációra is alkalmas lesz a motyó, aztán kiderül, hogy hát ezek nem működnek, de még a hívásaimat is önhatalmúlag magához szippantja, ami külön kellemetlen. Nem is beszélve az első üzembe helyezés bonyolult mivoltáról, vagy az ilyen-olyan szinkronizációk hiányáról. Látszik, hogy a Huawei nem felejtett el hardvert összerakni, a GUI is remek, benne van a meló, de az egész lábon van lőve a maga zártságával és néhány megoldatlan funkcionális hibával, amelyek egy részéről nem tehetnek, mert az adott helyzetből a maximumot hozták ki. És még erre is azt mondom, hogy megbocsátó tudnék lenni, de könyörgöm, 57 ezer forintért ez nálam nem fér bele.

Bog

Előzmények

Hirdetés