Hirdetés

Huawei P Smart Z - jól nézünk ki

A Huawei első pop-up szelfikamerás mobilja ezt, mármint a kiemelkedő kameraegységet leszámítva nem kifejezetten különleges, de alapvetően egyben van, kimagasló az üzemidő és tényleg gyönyörű színekben érhető el.

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

Az adatkommunikáció maradt a lapkakészletnél megszokott, így a Bluetooth 4.2-es verziószámú A2DP és LE protokollal, a WiFi pedig kétsávos 802.11a/b/g/n/ac szabványon Direct és HotSpot támogatással. Van NFC, 3,5 milliméteres jack csatlakozó, a 2.0-s Type-C csatlakozó pedig OTG képes. A két, maximum 600 Mbps sebességgel kapcsolódó, dual standby módban üzemelő nanoSIM viszont csak akkor fér a készülékbe, ha lemondunk a microSD bővítésről.


[+]

A navigációt ebben az esetben is a GPS, a GLONASS és a BeiDou rendszerei segítik a földi hálózatok és routerek adataival kiegészítve (A-GPS), a szenzorok pedig rendelkezésre állnak az iránytű használatához, ami külön appot is kapott. Tételesen felsorolva van fényérzékelő, közelségérzékelő, gyorsulásmérő, giroszenzor, tájoló, illetve mágneses és hangszenzor. Nyomás és hőmérséklet érzékelő nincs. A hangminőségre egyik oldalról sem érkezett panasz.

Hirdetés

[+]

Sajnos a gyártó nem részletezte, hogy az 5V/2A-es hálózati töltőfej ismer-e bármilyen gyorstöltési szabványt, mindenesetre egy 4000 mAh-s teleppel kell együttműködnie, ami tisztességes kapacitás, bár ekkora készülékeknél már igazán lehetne alap. Energiatakarékosságra is van lehetőség, normál és ultra fokozatban, utóbbi esetben erősen korlátozott funkcionalitással kell túlélni. A képernyőfelbontást nem piszkáltuk, automatikusan illeszti a rendszer a tartalomhoz, ehhez közepes fényerőt társítva, offline videózni, alapvető szinkronizálás (Face, e-mail stb.) mellett 28 órát tudtunk, ami nyilván nem jelenti azt, hogy vegyes használat (telefon, böngészés, fotózás, navigáció etc.) mellett ennyi ideig bámulhatjuk a kedvenc műsorunkat, de ha csak a videó megy effektíve 28 órába telik, mire végleg elsötétül a kijelző óránként maximum 3,5%-os merüléssel. Böngészni valamivel kevesebbet tudunk, de 17 óra az internetből is jut. A lényeg az, hogy az üzemidő nagyon-nagyon jó.

Értékelés: Huawei P Smart Z
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 7 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 7 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 6 pont
Egyebek
Üzemidő 9 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

A Huawei P Smart Z azt tudja, hogy kiemelkedően jó az üzemideje, amit egy ekkora készülékbe szerelt 4000 mAh-s akkumulátortól el is várunk, és nagyon szép. Ja, és a szelfikamera, mechanikus hanghatásokkal kiemelkedik a készülékházból, de ez pont nem szakmai érv, csak jópofa, főleg, hogy így a 6,59 hüvelykes kijelző teljes terjedelmében a tartalom megjelenítésén fáradozik adaptív felbontás mellett, ami még inkább hozzájárul a remek üzemidőhöz. Meg szép is. A színe, a kialakítása, bár a hátlap eléggé karcolódik. A P Smart Z egy különösen kellemes készülék. Körülbelül ennyiért lehet kapni egyébként Huawei Mate 20 Lite-ot, Pocophone F1-et, Xiaomi Mi 9 SE-t, Samsung Galaxy A50-et, de a legnagyobb baj, hogy Honor Playt is, amit elvileg lassan kivezetnek a forgalomból, de jelenleg még elérhető és mint ilyen, erős ellenérv az egyébként teljesen jól teljestő P Smart Z ellen. Leszámítva ugye a mozgó szelfikamerát, a tényleg hatalmas kijelzőt és a maratoni üzemidőt. Azzal együtt, hogy van miből válogatni, a P Smart Z tetszett, mert ugyan nem csúcskategóriás a teljesítmény, a hardveren érezni a korlátait, de minden rendben, stabilan és megbízhatóan üzemel, ehhez még jön a csinos kivitel és a kifejezetten jó kameraképességek. 95 ezer forinton nyitott a készülék, a végfelhasználói ára viszont az eddigi tapasztalatok szerint hamarosan mérséklődik, akkor pedig már nyugodtan választhatjuk a P Smart Z-t, ha pont ez tetszik valamiért: kiegyensúlyozott, kiemelkedően jó üzemidővel rendelkező, korrekt középkategóriás.

Huawei P Smart Z

AliceWake

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés