Befutott a csupa képernyő P smart Z

Periszkópos kamerája már volt a Huawei-nek, a P smart Z-nek viszont szelfikamerája különleges, ami motorikusan emelkedik ki.

Alig pár hete kezdtek pletykálni a csupa kijelző P smart Z-ről, és az olasz, illetve a spanyol piacon már be is mutatkozott a phablet, ami 280 euróért, vagyis mintegy 90 ezer forintért nem is tűnik rossz vételnek. A HiSilicon Kirin 710F chipsettel, 4 GB RAM-mal, 64 GB-os tárolóval, két SIM foglalattal és microSD bővítőhellyel megáldott ketyere nem apró darab: képátlója 6,59"-es, magassága 163,5 mm, szélessége 77,3 mm és 8,8 mm vastag.

A 196,6 grammos tömeg persze érthető a már-már táblagépes LCD képernyő mellett, amely 1080 x 2340 pixeles, ugyebár noccs nélkül - igazából csak alul maradt némi káva. A szelfikamera ugyanis a készülékházba költözött és motorikusan emelkedik ki, ami éppenséggel hasznos új trend, ha ezzel általában ugrik is a por- és vízálló védelem. Ami egyébként sem a középkategória tulajdonsága.


[+]

A szelfiegység 16 megapixeles f/2,2-es rekeszértékű optikával és fixfókusszal, és a Huawei szerint kibír 12 kg ránehezedő tömeget, -20 és 60 celsius fok között hibátlanul üzemel és 100 000 alkalommal garantáltan felnyílik és lecsukódik.

A hátlapi rendszer szintén 16 megapixeles, f/1,8-as blendével és 2 megapixeles segédszenzorral. A méretes házhoz 4000 mAh-s telep társul Type-C porttal, ami nem csak a hardveres komponenseket, hanem az Android 9 Pie-on alapuló EMUI 9-et is meghajtja.


[+]

Nem hiányozhat alulról a jack kimenet, itt a monó hangszóró is. A P smart Z éjfekete, smaragd zöld és sötétkék színekben lesz elérhető Pixel-féle, kettéosztott hátlapi dizájnnal – egyelőre a fenti két piacon is várni kell rá pár hetet, a hazai megjelenésről pedig nem rendelkezünk információval.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés