Huawei Mate 20 Lite - egy híján húsz

Még az új csúcsmodellek előtt befutott a Lite verzió, friss Kirin 710-zel, négy kamerával és persze egy méretes, notchos kijelzővel. Megszorongatja a flagship killereket?

Bevezető, tartozékok

Annyira beleégett az október 16-án megrendezésre kerülő Mate 20-premier a fejünkbe, hogy igazi meglepetésként tudott érni, hogy a Lite verzió egyszerűen csak ki volt állítva a 2018-os IFA-n, szinte még a reflektorfényben sem részesült. Nyilvánvalóan izgalmasabb lesz a 7 nanométeres gyártástechnológiájú, Kirin 980-as chippel és kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval szerelt csúcsmodell, viszont a Lite is érdemel némi figyelmet, már csak azért is, mert egyrészt gyönyörű, másrészt pedig hazánkban az elsőként megvásárolható Kirin 710-es eszköz címét birtokolja.


[+]

Erre a váltásra pedig hatalmas szükség volt már. A Huawei középkategóriás ajánlatai évekig a Kirin 650-ig visszanyúló Kirin 655-re, 658-ra, illetve újabban 659-re épülő, egyszerű, Cortex-A53-as megoldásra épültek, ami jól sikerült ugyan, de most már túlzás lett volna piacon tartani, főleg a Lite verziójú Mate esetén, ami árban az idei csúcshardverrel szerelt flagship killerek árkategóriája környékén versenyzik.

Mindehhez persze minden olyan, jól marketingelhető extra megvan, mint az elöl-hátul dupla kamera, az ujjlenyomat-olvasóval párhuzamosan használható arcfelismerés, a notch-kialakításból eredően jó kijelző-előlap arány, illetve a mesterséges intelligencia. Nagy lendülettel bele is vetettük magunkat a tesztelésbe!


[+]

Sötétkék mobil, fekete/arany doboz és fehér tartozékok, ez ám a színes felhozatal! A Huawei SuperCharge töltő megléte hatalmas plusz pontot érdemel, ahogy a Type-C-csatlakozóhoz tartozó kábel is, viszont a gyári fülhallgatón nem sok mindent lehet dicsérni, hatalmas és earbud kialakítású, tehát a többség fülét nyomni fogja, és sajnos a hangminőség sem éri meg, amit cserébe nyújt. A SIM-tű és az útmutató mellé elfért volna egy szilikon tok is, de ezúttal sajnos kimaradt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés