Hirdetés

Csupa képernyős Huawei modell érkezett a magyar piacra

A P Smart Pro a noccs és kameraluk nélküli P Smart Z-t frissíti tripla hátlapi kamerás óriástelefonra.

Azzal, hogy a Huawei felkerült az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium feketelistájára és elvesztette a Google licencet, új készüléket nem adhat ki a keresőóriás szolgáltatásaival (GMS), errefelé pedig a Huawei saját megoldásaira épülő készülékei (HMS) várhatóan csak a P40-nel egy időben, márciusban futnak be. Meglévő modellek frissítésével, átcímkézésével és régebbi alkatrészek variálásával ugyanakkor úgy tűnik, egy-egy új készülék bemutatkozhat Google szolgáltatásokkal a fedélzeten, és ilyen a Magyarországon mától kapható P Smart Pro.


[+]

Lényegében a tavalyi P Smart Z ráncfelvarrásáról van szó, épp csak valamivel vastagabb, 163,1 x 77,2 x 8,8 milliméteres és 206 grammos házzal, amely 4000 mAh-s telepet és gigászi, 6,59"-es IPS panelt rejt 1080 x 2340 pixel felbontáson. Ugyanúgy zavartalan a 85%-os képernyőarányt kínáló előlap, hiszen a 16 megapixeles szelfiegység motorikusan emelkedik ki felülről. Hátul viszont variált a gyártó: a dupla kamerából 48 (normál) + 8 (ultraszéles) + 2 megapixeles trió lett (mélységérzékelés), LED villanóval megtámogatva. Az ujjlenyomat-olvasó innen jobb oldalra vándorolt.


[+]

Hardverileg a helyzet változatlan: az Android 9-en alapuló EMUI 9.1 rendszert a nyolcmagos, kissé koros HiSilicon Kirin 710F hajtja meg – errefelé talán a feketelista hatása miatt nem tudott Kirin 810-es, jóval fürgébb középkategóriás mobil megjelenni. A P Smart Pro 6 GB RAM-ot kínál bővíthető, 128 GB-os tárolóval. A világoskék és fekete színekben elérhető óriástelefon 120 ezer forintos javasolt végfelhasználói áron startolt el, de akad hivatalos forgalmazó, ahol máris valamivel olcsóbban hozzá lehet jutni. A következő napokban mi is kipróbáljuk a telefont.

Előzmények

Hirdetés