Huawei P Smart 2019 - plasztik-AI műtét

A színátmenetes P Smart pont olyan mutatós, mint üvegszendvicsbe fogott nagy testvérei, a cseppszerű noccs mellé pedig AI-funkciók járnak. A kellemes árazás persze áldozatokat is szedett.

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

Az új P Smart két nanoSIM-et fogad be, minden hazai 4G sáv támogatásával (B1/B3/B7/B8/B20), 300 Mbps-os elméleti adatrátával. Az aprócska beszédhangszóró erélyesen szól, a maximumon a fülhöz nyomva már-már kellemetlenül, mert kissé éles, viszont zajos környezetben is rendben teszi a dolgát. A túloldalról sem jött panasz, jól hallottak. A kétcsatornás WiFi modul 802.11a/b/g/n/ac szabványú remek érzékenységgel (Direct, HotSpot, WiFi+), a Bluetooth maradt 4.2-n (A2DP, LE), az USB pedig 2.0-n (microUSB, MTP, OTG). A navigáláshoz a földi antennák és routerek mellett a P Smart a GPS, a GLONASS és a BeiDou műholdakat használja, egyszerre akár két tucatot, kitűnő vételi minőséggel, gyors és pontos pozicionálással. Akad iránytű, gyorsulásmérő, NFC és giroszkóp, nincs viszont infra vagy barométer.


[+]

A 3400 mAh-s telep nem a legcombosabb a 6,21”-es kijelzőhöz mérten, ám ha az nem is, az EMUI 9 felület és a Kirin 710 remekül takarékoskodik, így 4-5 órás képernyőidők rendre kijöttek töltésenként, ez pedig az alacsony készenléti fogyasztás miatt másfél-két napra is kinyújtható. Sajnálatos, hogy nem Type-C-s a csatlakozás, az 5V / 2A-es adapterrel pedig bő két óra a töltés, bármilyen gyorsabb szabvány támogatása nélkül. A ketyere mindenesetre sokrétű takarékos opciói nélkül is kíméletesen bánik a teleppel.


[+]

Összegzés

Értékelés: Huawei P Smart 2019
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 7,5 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

Az új P Smartra jó ránézni és könnyű megszeretni annak ellenére, hogy a színátmenetes, szemrevaló kivitel ezúttal műanyagból van. Nem tudom, hogy az alumínium miért ment ki a divatból, mindenesetre az összeszerelés így is remek, és a cseppszerű noccsal is össze lehet barátkozni elöl, az állapotsáv funkciónak csorbulása nélkül. Így aztán a hatalmas, tűéles kijelzőé a főszerep, a telefon modern mivoltát pedig nem csak az alsó sávot kiváltó gesztusfunkciók, a full extrás EMUI 9 és az Android 9 Pie is bizonyítja, amely egész fürgén fut el a Kirin 710 SoC-n, bár 3 GB RAM-mal kevés app marad a gyorsítótárban. A 64 GB-os tároló kellően bőséges, a monó hangszóró pedig annyira erélyes, hogy a 6,21”-es képátlóval mini mozivá varázsolhatja az egyébként nem túlméretezett phabletet. Kritikus hiba tehát nincs, több, bosszantó apróság viszont bennragadt. Alig emelkedik ki, ezért nehézkes lenyomni a bekapcsolót, a hátlapi kamera kettőst pedig nem nagyon védi semmi a karcoktól. Nem okés egy 2019 jelzésű középkategóriástól a microUSB port használata és a kamerás helyzet se makulátlan – főleg este és videós fronton maradtak hiányosságok.

75 ezer forintért persze ne várjon az ember szeplőtelen fogantatást (egyébként ugyanennyibe kerül a P Smart alteregója, a Honor 10 Lite), a fenti árcímke szolgáltatónál mindenesetre enyhülhet, az ajánlat pedig egy random Xiaomi vagy Meizu mellett is versenyképes marad. A P Smart 2019-ről ugyanis lesüt a magabiztosság, bár a jobb kamera, az üvegház, a Type-C port és a több RAM miatt a Mate 20 Lite szerintem megéri a 20 ezer forint körüli felárat. Végelszámolásban tesztalanyunk a tetszett és az ajánlott plecsni határán inog, és a jófajta üzemidőnek, a sokrétű szoftvernek, valamint a 80% fölött képernyőaránynak köszönhetően az erősebb oldalra billen át, az imént részletezett fenntartásokkal.

Huawei P Smart 2019

Bone123

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés