Bemutatkozott a Huawei P30 Lite

Már megint, csak most nálunk, 48 megapixelre növelt főkamerával, tripla rendszerrel hátul és rengeteg tárhellyel.

A Huawei P-szériás csúcskészülékei mellett el szokott startolni általában egy szerényebb felszereltségű és árú Lite variáns is, ám a P30 Lite Párizst kihagyta, hogy aztán Kanada gondoljon egyet, és másnap saját piacán bemutassa. Az észak-amerikai variációval szemben a nálunk 125 ezer forintért elérhető változat azonban növelte a tétet: a hátlapra 24 helyett 48 megapixeles kamerát helyezett.

[+]

Ezt egészíti ki a 8 megapixeles, 120 fokos ultraszéles optika, illetve egy 2 megapixeles egység a bokeh módhoz. A trió alatt érintésalapú ujjlenyomat-olvasó pillantható meg, azaz ez a modell nem a képernyőbe építette az azonosítót. Így sem lehet panasz: a 152,9 x 72,7 x 7,4 milliméteres házba 6,15" átmérőjű IPS panel fért, minimális alsó kávával és apró szenzorcseppel felül, ami ennek ellenére 32 megapixeles, fixfókuszos szelfimodult rejt.

[+]

Az 1080 x 2312 pixel felbontású megjelenítő meghajtásáért a nyolcmagos Kirin 710 felel (4 x 2,2 GHz-es Cortex-A73 + 4 x 1,7 GHz Cortex A53 + Mali-G51), 4 GB RAM és nem kevesebb, mint 128 GB-os tároló mellett. A dual SIM tálca második foglalatára ezúttal nem a ritka nano memory, hanem a jól bejáratott microSD kártya kerülhet, és a jack kimenetről, illetve a hagyományos beszédhangszóról se kell lemondani. A multimédiás darab monó és alulról szól, a Type-C port mellől.

[+]

Az Android 9 Pie-t és azon EMUI 9.0.1-et futtató phablet 3340 mAh-s telepet kapott, ami 9V / 2A-es töltővel etethető, vezetékmentes opció nélkül. Összességében nem rossz a hardverfelhozatal, sem a 159 grammos tömeg (ezt a plasztik ház garantálja prémiumabb üveg helyett), ám a felső-középkategória mezőnye ma elég sűrű. A Huawei a sikerért hozzáteszi a fotós részhez népszerű éjszakai módját, és persze éjfekete, gyöngyház fehér, illetve pávakék fantázianevű színvariációi is felhívhatják a P30 Lite-ra a figyelmet.

Előzmények

  • Tíz másodpercig bírta a Huawei P30 és P30 Pro

    Az előrendelhető készletnek 10 másodperc alatt lett vége Kínában. Ez legrosszabb esetben is 30 ezer készüléket jelent.

  • Csendben startolt el a P30 lite

    Kanadában már előrendelhető, Európába később érkezik a Kirin 710-zel szerelt, kameracseppes középkategóriás.

  • Huawei P Smart 2019 - plasztik-AI műtét

    A színátmenetes P Smart pont olyan mutatós, mint üvegszendvicsbe fogott nagy testvérei, a cseppszerű noccs mellé pedig AI-funkciók járnak. A kellemes árazás persze áldozatokat is szedett.

Hirdetés