Jöhet a noccsmentes Huawei telefon

Holland sajtóértesülések szerint a P Smart Z csupa kijelzővel, motorikusan kiemelkedő kamerával és jól ismert Kirin rendszerchippel érkezik.

A szelfikamera a Vivo Nex tetején tavaly épp csak kikandikált, mint periszkóp az ellenséges tengeralattjárón. Idén aztán a fél mobilipar rákattant a motorikus megoldásra, az Oppo Reno és a Galaxy A80 még csavart is egyet a recepten, a Huawei egyelőre viszont nem vette még ki a részét az efféle mókából. A Letsgodigital értesülései szerint viszont ami késik, nem múlik: tervezőasztalon készül a P Smart Z és a P Smart X.

A P Smart Z koncepcióképe
A P Smart Z koncepcióképe (forrás: Letsgodigital) [+]

A publikáció képet alkotott, a MobielKopen pedig specifikációt szivárogtatott: a P Smart Z 6,59"-es FHD+ kijelzőt kaphat bármiféle belógó kamera, szenzor vagy egyéb nemkívánatos elem nélkül. A fentről motorikusan előbújó szelfiegység 16 megapixeles lehet. Nem egy csúcskategóriás mobilról van szó: a pletykák a nyolcmagos Kirin 710 SoC-t emlegetik 4 GB RAM és 64 GB-os tároló, valamint 4000 mAh-s telep kíséretében. A 16 megapixeles hátlapi főkamera mellé 2 megapixeles segédszenzor szegődhet, a bokeh képességeket erősítve. Az Android Pie-t futtató készülékhez még méret és ár is van: a ház 163,5 x 77,3 x 8,9 a milliméteres lehet, az árcédula pedig 210 eurós (67 ezer forint).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés