2018. június 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Huawei Nova - sminkmester

A Huawei új, elvileg nem kizárólag nőknek szánt termékvonalának kisebbik tagja is megérkezett, ami relatív kis mérete, szelfiképességei és megbízható működése miatt lehet vonzó.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Adatkommunikációs lehetőségek közül lényegében csak az infra, az OTG és az 5 GHz-es WiFi frekvencia hiányzik, ezen kívül minden más adott, leszámítva azt a szépséghibát, hogy a 32 GB belső tárhely bővítéséhez le kell mondanunk a második SIM foglalatról. Egyébként két nanoSIM-et kezel, dual standby módban, amennyiben beérjük az eleve adott raktérrel. A vételi stabilitással és hangminőséggel egyik oldalon sem akadt probléma. A WiFi tehát 2,4 GHz-en, 802.11 b/g/n szabványon fog csak csatlakozni, de tudja a WiFi Directet és HotSpotot, a külső eszközöket nem kezelő USB port pedig C típusú. Bluetoothból 4.1-es szabvány jut A2DP és LE protokoll ismeretével, valamint NFC-vel is bűvészkedhetünk, aminek teljes körű kihasználásához előtelepített program is segítséget nyújt. Szenzorokkal tisztességesen el van látva az eszköz, van fény- és közelségérzékelő, tájoló, gyorsulásmérő, giroszkóp, hang- és mágneses szenzor, tulajdonképpen egyszerűbb lett volna felsorolni, hogy mi nincs: nyomás- és hőmérsékletérzékelő. Ezek nincsenek. Van viszont kiváló érzékenységű, asszisztált GPS, ami a GLONASS műholdjainak adatait is felhasználja.


[+]

A 3020 mAh-s lítium-polimer akkumulátor mellé kétnapos üzemidőt ígértek, amit a készülék ténylegesen képes is abszolválni, úgy négy óra kijelzővel. Gyorstöltésre nincs mód, pedig a Qualcomm alapok lehetővé tennék, viszont a folyamat így is meglepően gyorsan történik, noha a telep nem mondható konkrétan kicsinek. Sem számszakilag, sem ekkora és ilyen felbontású kijelző és hangsúlyozottan energiahatékony profillal bíró lapka viszonylatában. A fogyasztást teljesítménycentrikus, intelligens, vagy ultra takarékos sémák szerint szabályozhatjuk.


[+]

Értékelés: Huawei Nova
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 7 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 6 pont
Hogyan értékelünk?

Az összegzés annak ellenére fog a Nova Plus konklúziójában végződni, hogy a Nova kisebb, ami manapság komoly fegyverténynek számít, és rózsaszín a bekapcsoló gombja. Nem, ez nyilván nem érdem, csak nem tudjuk túltenni magunkat a hangsúlyozottan nem-csajos marketingen, mivel egyrészt nagyon is az, másrészt a célcsoport kissé mondvacsinált fókuszálásával könnyebb lett volna pozícionálni a terméket. A sima Nova nagyon csinos készülék, minőségi anyaghasználattal, egyszerű és ízléses formavilággal, relatív kis méretben. Az erőforrások tökéletesen biztosítják a zökkenőmentes hétköznapi használatot, a felhasználói felület stabil és átgondolt, az ujjlenyomat-olvasó konkrétan tévedhetetlen, az üzemidő pedig igen kellemes. A multimédia kissé gyengébb, hiányzik az optikai képstabilizátor, néhány plusz, vagy Plus megapixel, valamint ilyen-olyan defektusok is rontják az összképet. A szelfi viszont jó. Értelmes az algoritmus, az optikai tuning általában tényleg és reális keretek között javít az ember lányának megjelenésén, extra trükkök nélkül is viszonylag előnyös képeket tudunk készíteni, és még a sminkünket is korrigálja. Ez tök jó. Csak nem kompenzálja a főkamera fogyatékosságait, a kissé recsegős hangszórót, vagy a - végülis mást nem kell kompenzálni, bár egy gyorstöltés tényleg elfért volna. A Nova, ahogy a Nova Plus is jó. Csak ebben a kategóriában van bőven alternatíva, például a Xiaomi Mi 5, mínusz B20-as LTE, plusz OIS és gyorstöltés. A Honor 7 és a Huawei P9 Lite továbbra is opció, mindkét Novával szemben, ráadásul házon belül, annak minden kellemes előnyével. Alapvetően tehát ismét nem a Novával van probléma, hanem az árával, ami kártyafüggetlen konstrukcióban 119 ezer forint.

AliceWake

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.