2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Huawei Nova Smart - már megint egy

A Nova sorozat új, belépő-középkategóriás tagja igazából egy Huawei Enjoy 6s, csak kevesebb rendszermemóriával, ami sajnos érezhető is.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A termékmegnevezés alapján a Huawei Nova Smart a tavaly Berlinben bemutatott, eredeti Nova sorozat egyik modellvariánsának tűnhet, de igazából nem az. A marketing által kategorikusan elutasított, de egészen nyilvánvalóan meglévő csajos jelleg sem dominál, például nem rózsaszín a bekapcsológomb, mint a Huawei Nova esetében, viszont itt is egy teljes stylist-alakulat van elrejtve a szelfialgoritmusban, amihez annó még (kéretlen) szaktanácsadás is járt a bemutatón. A Nova sorozat azóta frissült egyébként, de nem a Nova Smarttal, mivel ez egy másik készülék, csak bizonyos régiókban, mint például nálunk, átnevezték.


[+]

A Huaweinél nagyon nem ritka, hogy ugyanaz a modell, régiótól függően teljesen más néven, más számozással, vagy brand alatt mutatkozik be, lényegében a Nova Smart sem egy Nova készülék, hanem az itthon még kevésbé ismert Enjoy széria új tagja, a Huawei Enjoy 6s. Így egyrészt érdemes összevetni az általunk csak specifikációból ismert elődmodellel, a Huawei Enjoy 6-tal, illetve, ha már a Nova termékvonalba illesztették, akkor a méretben majdnem megegyező, tavaly tesztelt Huawei Novával is. Mellesleg Japánban van még egy Nova, Lite utótaggal, ami meg a Huawei P9 Lite (2017) vagy Huawei P8 Lite (2017), vagy Honor 8 Lite, attól függően, hol vagyunk a térképen.


[+]

A Nova Smart itthon viszont egyértelműen az első generációs Nova sorozat belépőmodellje, mind a hardver, a teljesítmény és az árazás alapján, ami – spoiler - nem fog feltétlenül minden tekintetben megfelelni az értéknek, amit képvisel. Ezzel együtt a kifogástalan kialakítás, a funkciógazdag szoftver és a kiváló ujjlenyomat-olvasó akkor is tényszerűen adott, ha hozzánk éppenséggel tényleg a legalapabb verzió került, mégpedig 2 GB operatív memóriával és 16 GB belső tárhellyel. Érdemes megjegyezni, hogy az eredeti Enjoy 6 eleve 3/32 GB-os memóriakiosztással került forgalomba, és ott, ahol továbbra is az Enjoy szériában létezik a készülék Enjoy 6s néven, szintén 3/32 GB jár a felhasználóknak.


[+]

A Nova sorozat az a ritka széria, amelynek véletlenül sem egységes a csomagolása, ez most sincs másként, bár itt érthető az eltérés. A Nova a felső kategóriás P8-hoz hasonló pakkban érkezett, míg a Nova Plus elegáns, aránylag tekintélyes méretű, fekete szettben, míg a Nova Smart az alsóbb szegmensben megszokott, piros dobozkát kapott, a Speedshoptól jött csomagban viszont benne van minden, aminek benne lenni illik. Mínusz fülhallgató, plusz kemény hátlapvédő tok. A fehér térelválasztó alatt egy külön papírdobozban cirka egy kiló papíranyag lelhető fel, valamint a SIM-tű, alatta pedig az 1 amperes hálózati töltőfej és a microUSB adat- és töltőkábel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.