Hirdetés

Cápatámadás Xiaomi módra

AMOLED kijelzővel és akár 10 GB rendszermemóriával mutatkozott be a Black Shark Helo. Ja, és B20-as hálózati támogatással.

Hirdetés

A Xiaomi Black Shark Helo elég sok lényeges apróságban tér el az elődmodelltől, teszi viszont mindezt úgy, hogy a megegyező méretű és képességű, 4000 mAh-s, 18 wattos Qick Charge 3.0 kompatibilis akkumulátor és panelméret mellett még valamivel kisebb is lett. A dinamikus RGB LED világítással menősített készülék 160 x 72,25 x 8,7 milliméter és továbbra is 190 gramm. Ez továbbra sem kicsi, viszont lényegesen vékonyabb lett.


[+]

A legszembetűnőbb újdonság, aminek valószínűleg a méretcsökkenés is köszönhető, az a HDR10 támogatással és DCI-P, illetve sRGB kalibrációval bíró 6 hüvelykes, 18:9 képarányú, FHD+ felbontású AMOLED panel. A képfrissítés 60 Hz. Maradt az X-Type Smart antennarendszer, amit egy plusz WiFi antenna egészít ki szemből nézve a hátlapot a bal hosszanti élen. Az előlapon maradt hely egy 20 megapixeles szelfikamerának és két, igen hosszú sztereó hangszórónak az alsó és felső élen.

HDR és HDR támogatás nélküli megjelenítési minőség.
HDR és HDR támogatás nélküli megjelenítési minőség. [+]

A hardver maradt, viszont a Snapdragon 845-ös központi feldolgozó egységet és Andreno 630-as grafikus processzort hűtő bordákat vízhűtésre cserélték. A dupla hőcső közvetlenül érintkezik a processzorral, így hatékonyabb hűtést biztosít 10 000 mm2-s hűtőfelületen. Ez 12 fokkal hűvösebb működést és hússzor hatékonyabb hűtést jelent. Már, ahhoz képest, hogy ha nem lenne benne a két hőcső.


[+]

A dedikált fizikai kapcsolóval is rendelkező Shark mód játékra optimalizálja a készülék teljesítményét és beállításait, például tiltja a bejövő értesítések megjelenítését, a Gamer Studio pedig manuális teljesítménybeállítási lehetőséget kínál azoknak, akik az automatikus móddal nem lennének maradéktalanul elégedettek. Itt mindent lehet piszkálni, a CPU teljesítményétől, a hálózati kapcsolatokon át, a panel érintésérzékenységéig. Az egyedi profilokat a Shark Coda-dal lehet megosztani.


[+]

Az AI alapú Shark Time (ennek biztos menőbb neve van kínaiul, de a fordító ennyit tud) intelligens játkmenetrögzítést kínál. Ez 10 másodperces képernyővideót jelent a mesterséges intelligencia szerint legjobbnak értékelt pillanatokból, amit azzal a lendülettel meg is oszthatunk.


[+]

Háromféle memóriakonfigurációval érhető el a Black Shark Helo: 6 GB, 8 GB és 10 GB LPDDRX4 RAM-mal és 128/128/256 GB UFS 2.1-es szabványú belső tárhellyel. Az első két variációhoz védőtok, kijelzővédő fólia és balkezes kontroller-kiegészítő jár, a 10/256 GB-os modell szintén előbbi két extrával, de két fizikai vezérlő kiegészítővel vásárolható meg. Majd. Plusz Type-C - jack adapter, mert a 3,5 milliméteres portnak már nem volt hely.


[+]

Az ujjlenyomat-olvasó fölött elhelyezkedő hátlapi kamerarendszer ismét egy 12 megapixeles, f/1,75 rekesszel dolgozó, PD autofókusszal és LED segédfénnyel kiegészített szenzorból és egy 20 megapixeles másodlagos kamerából áll, az előlapon pedig maradt a 20 megapixeles, f/2,2 apertúrájú szelfikamera. Ez nem változott. Az Android és MIUI verzióról nincsenek információk, tippre 8.1-es alapokon MIUI 10 lesz.


[+]

Az alapmodellnek tekinthető 6/128 GB-os memória- és tárhely verzióval szerelt cápa 3199 jüanért foglalható, ez nagyjából 130 ezer forint, míg a 8/128 GB-os megoldás 3499 jüanba - 142 ezer forint - kerül. A 10 GB operatív memóriával szerelt csúcsmodell ára és elérhetősége egyelőre nem ismert. Színvariációból úgy tűnik, csak a képeken látható van. Viszont van B20-as LTE támogatás.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés