IFA 2018: Megjött a Honor Play, ki is próbáltuk

Hirdetés

A Honor Magic 2 volt az igazi meglepetés a gyártó berlini rendezvényén, de a Honor Play európai premierje is sokakat érdekelt, főleg az, hogy mennyi lesz a készülék ára. Kezdem ezzel, mert ezek alapján lesz majd érdemes megítélni a masinát, a Play hazánkban, hivalatosan bruttó 120 ezer forintos áron nyit. És ez elég jónak számít, ha megnézzük a specifikációt is.


[+]

A Play ugyanis 6,3 inches, 19,5:9 képarányú, 1080 x 2340 pixeles kijelzőt kapott, amibe szenzorsziget harap bele felülről, de a 8.1-es Androidra épülő EMUI 8.2-ben van lehetőség a körülötte levő részeket elsötétíteni, hogy ne zavarja vizuálisan az erre érzékenyebb felhasználók szemét. A burkolat fém és üveg kombinációja, hátul matt alumínium található, pillanatnyilag fekete, kék és lila árnyalatban érhető el az alapmodell, a Special Edition pedig mintázott hátlappal pirosban és feketében lesz majd kapható.


[+]

Az ujjlenyomat-olvasó hátul van, a kettős kamerarendszer szintén, ezzel 16 megapixeles fotókat lehet lőni, persze segít az AI-nak nevezett témafelismerés is, hogy minél látványosabbak legyen a fényképek. A kamera megkapta a P20-ban debütált AIS-t, ami egy predikciós elven működő stabilizátor, ezzel együtt pedig a kézből készült, esti, hosszú záridős fotókkal kapcsolatos trükköt is viszontláthatjuk, ami a Huawei P20 egyik legjobb dobása volt. A hátlap alá 3750 mAh-s akkumulátort tettek, a hardver pedig a Kirin 970 chipsetre támaszkodik, alapkiszerelés esetén 4 GB RAM-mal.


[+]

Ez a konfiguráció 120 ezer forintért elég ütőképes, biztosan lesz rá érdeklődés itthon is. Nálunk már van is egy tesztkészülék, amivel lőttünk is két képet (balra előlapi, jobbra hátlapi kamerával), futtattunk rajta sebességtesztet, az AnTuTu 205237 pontot dobott rá, plusz első benyomásaink alapján mindenképpen azt lehet megjegyezni, hogy a 6,3 inches kijelzőméret ellenére nem tűnik egy óriási tepsinek.


[+]

A játékélmény a GPU Turbo technológiával próbálják fokozni, noha ez egyelőre csak néhány alkalmazásnál működik, mint amilyen a PUBG, vagy éppen az Asphalt 9. Hamarosan lesz részletes tesztünk is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés