Honor Band 5 - vérfrissítés

A Honor Band 5 ránézésre nem sok újdonságot hoz a Band 4-hez képest, bár az értesítéskezelés eggyel jobb lett. Az igazi újdonság viszont a véroxigénszint mérés.

Kompatibilitás, képességek, szenzorok

A hardverről nem tudunk semmit, általában senkit nem is érdekel, a szenzoros felszereltség azonban lényeges az aktivitáskövetőknél is. A Honor Band 5 egy hattengelyes, inerciális gyorsulásmérőt és giroszenzort (IMU), optikai pulzoximéter (pontot kap a Honor a szenzor meglétéért) és egy infra alapú viselés-érzékelőt tud felmutatni, ami maradéktalanul megfelel a termékkategória követelményeinek. Fényérzékelő itt sincs, az éjszakai automatikus fényerőcsökkentés a Ne zavarjanak mód időintervallumához igazodik. Gondolom, mert külön éjszakai mód nincs.


A pulzoximéter egyelőre csak dísznek van.

A kapcsolat Bluetooth 4.2-es szabványon jön létre (pontot kap a Xiaomi az 5.0-s BT-ért) minden olyan Androidos vagy iOS alapú készülékkel, amely legalább 4.4-es főverziót vagy iOS 9-et futtat. Egyéb kritérium nincs, viszont a teljeskörű funkcionalitást Huawei Health fiók garantálja, amihez Huawei fiókra lesz szükség. A társalkalmazás teljes mértékben követi a rendszernyelvet, ahogy az óra felhasználói felülete is maradéktalanul lokalizált (pontot kap a Honor). Viszont a rendszersebesség és a reszponzivitás a Xiaomi esetében jobb. A Honort nem lehet ész nélkül tapicskolni, mert minimális idő kell neki, hogy feldolgozza az inputot (pont a Xiaominak).

[+]

Számos (mármint sok, vannak figurásak is) óralap áll rendelkezésre, ezeket az órán is váltogathatjuk, de nagyobb választék érhető el az appban. A rendszernavigáció nagyon kézenfekvő és logikus: felfelé vagy lefelé simíthatunk a menüpontokért, visszalépni jobbra simítva lehet, az akkumulátor töltöttségi szintje, az aktuális hőmérséklet és a kapcsolat állapota pedig a főképernyőt megérintve kerül elő. A kör alakú virtuális vezérlő a főképernyőre visz, hosszú nyomásra pedig leállíthatjuk az éppen futó aktivitáskövetést.

[+]

A megjelenített panelek sorrendje testreszabható, alapértelmezetten viszont lefelé indulva a lépésszámot, pulzusmérőt, alvásadatokat, az edzésindítást, a beállításokat és az üzeneteket látjuk, az ikont megérintve pedig részletes információkat kapunk a témában. A sorrendet és a megjelenítendő felületeket az appban módosíthatjuk. Az üzenetek, ha van olvasatlan értesítés, a főképernyőn jobbra simítva is előszedhetők. A léptetésnél és funkcióválasztásnál tapasztalható minimális késedelemhez egyébként könnyen hozzá lehet szokni, van egy adott tempó, abban viszont tökéletesen konzekvens és stabil a rendszer.

[+]

Az üzenetkezelés viszont még mindig nem hibátlan, noha az árvíztűrő tükörfúrógép (ezért már kapott pontot a Honor) megy. Email esetében csak akkor, ha az a tárgy, mert a tartalom csak az egyéb üzeneteknél (Messenger, Viber stb.) jelenik meg, maximum 45 karakter terjedelemben. A küldő alkalmazás nevének vagy típusának megjelenítése még mindig nem megy (pont a Xiaominak), de legalább küldő nevét megtudjuk, viszont nem kapcsolja össze az egy platformról és azonos küldőtől érkező üzeneteket. A készülékek ráadásul nem kommunikálnak egymással. (Pont a Xiaominak.) Hiába néztük meg, vagy akár reagáltunk is a történésre a telefonon, az órán még mindig ott halmozódik minden olvasatlanként . Megnyitás után viszont azonnal és automatikusan törlődnek, de egyben is törölhetjük az óra szerint olvasatlan értesítéseket, ha már nem jelentenek új információt.

[+]

Az órán a Továbbiak között találjuk a stoppert és az időzítőt, illetve az olyan alapvető beállításokat, mint a manuális fényerő beállítás és az éjszakai fényerőcsökkentés engedélyezése, az óraszámlapok, vagy a készülék megkeresése. Ilyenkor állati hangos csilingeléssel és csábos I’m here! felkiáltással próbál nyomra vezetni a hatókörön belül elhagyott telefon. A keresést csak az órán lehet leállítani.

[+]

A Band 5 kifejezetten egyszerű és egyszerűen kezelhető, a csuklóemelésre való ébresztés hibátlanul működik, a csuklónkat negyedfordulattal megmozgatva való léptetés pedig egy iszonyú szerethető, okos funkció (pontot kap a Honor), csak azt nem lehet beállítani, hogy melyik kezünkön hordjuk az órát (pont a Xiaominak). Domináns kézen így negyed kiló gomba vagy akármi megpucolásával körülbelül százszor lépegetünk végig az óra menüjén és égetjük a kijelzőt akaratlanul és teljesen feleslegesen. Másrészt a lépésszámlálásnál sem teljesen mindegy, hogy hol van az óra.

Zenevezérlő felületet sem kapunk (pont a Xiaominak), a hívások pedig még mindig csak elutasíthatók. Sem a készülék hangprofilja, sem a hívás nem némítható az óráról (még egy pont a Xiaominak), pedig sokszor nem áll módunkban fogadni a hívást, de udvariassági megfontolásokból nem opció egyszerűen kinyomni. Emlékeztetőt nem tudunk az appban sem beállítani, a naptárbejegyzésekhez társított emlékeztetőket viszont az üzenetek között, tartalommal jeleníti meg, úgyhogy ez nem tekinthető igazán hiányosságnak, úgyhogy ebben a körben senki nem kap pontot. Ezt mindkét aspiráns tudja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Honor

Azóta történt

Előzmények

 • Xiaomi Mi Band 4 - úszómester

  A legtöbb fejlesztés a nálunk sajnos nem elérhető, NFC-s verzióba került, de a nemzetközi forgalomba szánt Mi Band 4 is tud újat mutatni. Ráadásul elég magas fényerejű, színes AMOLED kijelzőn.

 • Véroxigénszintet is mér a Honor Band 5

  A várakozásoknak megfelelően a Honor 9X és 9X Pro mellett a Honor Band 5 is bemutatkozott hasonlóan kedvező árazással.

 • Honor Band 4 - legalább a színe élénk

  Leginkább az fog feltűnni, hogy fel fog tűnni. A friss Honor Band már színes kijelzővel érkezik, ami mindenképpen a legnagyobb értéke a terméknek.

Hirdetés