NFC-vel várható a Xiaomi Mi Band 5

Nem mintha a Mi Band 4-ben ne lenne NFC, csak azok a példányok nem hagyják el a Kínai Népköztársaságot.

Hirdetés

A Xiaomi Mi Band 4 Kínában mobilfizetésre is alkalmas NFC-vel és beépített mikrofonnal került forgalomba, itthon viszont be kellett érni a színes AMOLED panellel, a húsz napos üzemidővel, úszáskövetéssel, zenevezérléssel és a készülék hangprofiljának módosíthatóságával. Az árvíztűrő tükörfúrógép meg egyre jobban megy, de még mindig van mit fejleszteni a speciális karakterek megjelenítésén.

Nem kizárt, hogy jövőre a Mi Band 5 már elboldogul a magyar ABC speciális nagybetűivel is, az viszont erősen esélyes, hogy az NFC chipet a globális forgalmazásba szánt modellekből sem hagyja ki a gyártó, ami korrekt válaszlépés lenne a Xiaomira véroxigénszint mérővel licitáló Honor Band 5-re, ahol ugyan minden írásjel megjelenik, csak ott meg az üzenetkezelés suta kissé. A két aktivitáskövető versengésével végül is a fogyasztók járnak jól, úgyhogy várjuk a fejlesztéseket. Az új Mi Band valamikor 2020 második negyedévében esedékes.

Azóta történt

Előzmények

  • Frissítés érkezik a Mi Band 4-re

    A Xiaomi aktivitáskövetője új funkciókat kap, illetve a meglévők korrekciója is elkészült.

  • Xiaomi Mi Band 4 - úszómester

    A legtöbb fejlesztés a nálunk sajnos nem elérhető, NFC-s verzióba került, de a nemzetközi forgalomba szánt Mi Band 4 is tud újat mutatni. Ráadásul elég magas fényerejű, színes AMOLED kijelzőn.

Hirdetés