Honor Band 5 - vérfrissítés

A Honor Band 5 ránézésre nem sok újdonságot hoz a Band 4-hez képest, bár az értesítéskezelés eggyel jobb lett. Az igazi újdonság viszont a véroxigénszint mérés.

Hirdetés

Bevezető, kialakítás

A Honor Band 4 alapvetően jó készüléknek bizonyult, de a szoftveres felkészültség csak a sokadik frissítésre érte el azt a szintet, amivel eleve ki kellett volna vennünk a dobozból. Ettől függetlenül egy egyszerű, de praktikus kis holmi, ami a konkurenciához viszonyított felárért cserébe színes AMOLED kijelzőt kínált. Idén viszont nehezebb dolga van a Honornak, az idei Xioami Mi Band 4 szintén színes panelre váltott, de még mindig olcsóbb és összességében funkciógazdagabb eszköz, noha a Honor Band 5 véroxigénszintet is mér. Majd. Elvileg.

Onnan lehet tudni, hogy ez a Honor Band 4, hogy a Band 5 tesztkészülék szíja fekete. Plusz, Boggal ellentétben én körömlakkot viselek.
Például onnan lehet tudni, hogy ez a Honor Band 4, hogy a Band 5 tesztkészülék szíja fekete. Plusz, Boggal ellentétben én körömlakkot viselek. [+]

Minden más egyébként változatlan. A készülék továbbra is 43 x 17,2 x 11,5 milliméter és szíjjal együtt 22,7 gramm, ami roppant könnyű viseletté teszi. A szilikon szíj hagyományos zárszerkezetes, a bujtató Honor felirattal, a szíj felülete pedig finom, átlós textúrával díszített, ami annyiban mégsem olyan jó ötlet, hogy kissé koszolódik. Annyiban viszont pont mindegy, hogy az IP68-as certifikáció és az 5 ATM nyomástűrés lehetővé teszi a víz alatti használatot, így a tisztítás sem gond.

Ez itt a Band 5
Ez itt a Band 5. [+]

A Band 5 három színben érhető el, fekete (ez van nálunk), kék (tengerészkék) és rózsaszín (úgynevezett dália pink), a szíjak pedig cserélhetőek. A művelet technikailag egyszerű, de a készülék nagyon egyben van a szíjjal, úgyhogy kell egy kis erőbefektetés a sikerhez. A töltéshez viszont szerencsére nem kell leoperálni a szíjat, az apró töltő követi a készülék ívét, csak rá kell pattintani a hátoldalon található érintkezőkre és keríteni egy USB áramforrást.


[+]

A töltőegység viszont tényleg nagyon mütyürke, fokozottan fennáll a szem elől tévesztés veszélye, úgyhogy érdemes odafigyelni rá, hogy ott is maradjon, ahol hagytuk. Sokat segít, ha a mellékelt mini méretű microUSB-USB kábel benne marad a csatlakozóban, a fehér szín ugyanis kirívó. (Ezen kívül indokolatlan is a fekete óratesthez és töltődokkolóhoz.) A színvariációk is kizárólag az óraszíjban mutatkoznak meg, a készülék minden esetben fekete.

Honor Band 5 és Samsung Galaxy Watch Active
Honor Band 5 és Samsung Galaxy Watch Active. Az edzőteremben azt hiszik megbuggyantam, pedig csak négy eszköz volt a csuklómon a szekrénykulcson kívül. [+]

A kijelző viszont továbbra is színes, kiváló betekintési szögekkel és kontraszttal, automatikus éjszakai fényerőcsökkentéssel. A kültéri láthatóság most is kielégítő, ami nem meglepő, mivel ugyanazt a panelt szerelték a Band 5-be, mint ami a Band 4-nél bevált. A 0,95 hüvelykes, érintésérzékeny AMOLED kijelző felbontása 120 x 240, alatta pedig a kör rajzolatú, virtuális Home gomb látszik.

Az apró izéknek könnyen nyomuk vész.
Az apró izéknek könnyen nyomuk vész. [+]

Ránézésre a készülék hátulja is ugyanolyan, középen az optikai pulzusmérő szenzorai, alul pedig a kétpines töltőcsatlakozó látható. A töltő karmai a készülék oldalain kialakított mélyedésbe illeszkednek, úgyhogy csak egyféleképpen lehet csatlakoztatni. Ha nem megy, ne erőltessük, mert nem lesz jó. Más. Ha a szíjat sikerül leerőltetni, ki fog esni a rögzítő pöcök, ami hajlamos azonnal eltűnni, mivel én például egyáltalán nem számítottam kieső alkatrészre. Kerítsük elő, tegyük vissza a szíjat, majd rögzítsük a kis izével, ügyelve arra, hogy a megfelelő irányba történjen mindez. Mert belemegy rosszul is, csak nem lesz valami stabil és tippre két ilyen után búcsúzhatunk is tőle.


[+]

Ebből a szempontból a konkurencia kipattintós megoldása mégis kényelmesebb, a töltés és a szíjcsere is kézenfekvőbb, kevesebb az elhagyható/elrontható apró alkatrész, megegyező kijelzőméret mellett pedig az egész holmi kisebb és kompaktabb, amitől ergonomikusabb és jobban illeszkedő viselet. Úgyhogy a Xaiomi itt kap egy pontot. Az üzemidő abszolút nem rossz. A Band 5 100 mAh-s akkumulátorral, folyamatos pulzusméréssel és mindennel együtt úgy egy hétig megy, de szerényebb használattal elketyeghet az ígért két hétig is. (Képletesen, mert hangszóró ugye nincs benne.) A Mi Band 4 stabil két hete viszont pont kétszer annyi (Pontot kap a Xiaomi.) NFC-s verzió Kínában a Band 5-ből is van, a mikrofonnak meg ugyanúgy nem vennénk itthon hasznát, ha lenne, mint a Mi Band 4 esetében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Honor

Azóta történt

Előzmények

 • Xiaomi Mi Band 4 - úszómester

  A legtöbb fejlesztés a nálunk sajnos nem elérhető, NFC-s verzióba került, de a nemzetközi forgalomba szánt Mi Band 4 is tud újat mutatni. Ráadásul elég magas fényerejű, színes AMOLED kijelzőn.

 • Véroxigénszintet is mér a Honor Band 5

  A várakozásoknak megfelelően a Honor 9X és 9X Pro mellett a Honor Band 5 is bemutatkozott hasonlóan kedvező árazással.

 • Honor Band 4 - legalább a színe élénk

  Leginkább az fog feltűnni, hogy fel fog tűnni. A friss Honor Band már színes kijelzővel érkezik, ami mindenképpen a legnagyobb értéke a terméknek.

Hirdetés