Xiaomi Mi Band 4 - úszómester

A legtöbb fejlesztés a nálunk sajnos nem elérhető, NFC-s verzióba került, de a nemzetközi forgalomba szánt Mi Band 4 is tud újat mutatni. Ráadásul elég magas fényerejű, színes AMOLED kijelzőn.

Bevezető, tartozékok

A kínai piacra lokalizált és a nemzetközi forgalmazásba szánt készülékek között gyakran szignifikáns eltérések találhatóak és a szomorú helyzet, hogy ez a Xiaomi legkedveltebb aktivitáskövetőjére is igaz. Tény, hogy európai viszonteladótól is beszerezhető az NFC-vel és mikrofonnal szerelt verzió, de ennek itthon több okból sem vesszük majd hasznát. Fizetni például még akkor sem fogunk tudni, ha perfektül beszéljük a világ legnépesebb országának nyelvét. Nálunk sajnos ez nem megy.

Az NFC fizetés Alipay QR kóddal működik, ahol ez támogatott; gondolom megemlíteni is felesleges, hogy itthon nem. Kivéve, ha kínai állampolgárok vagyunk és az UniCredit ügyfelei. Ha ez a feltétel teljesül, valószínűleg kínaiul is tudunk, legalább valamennyit, tehát a XiaoAI hangvezérlése sem lesz különösebb probléma, nyelvismeret nélkül viszont pont úgy semmi haszna a még angolul sem tudó intelligens asszisztensnek, mint az NFC fizető és kártyaimitációs funkciójának. A globál verzióba az angol nyelvű Google Asszisztenst integrálták, de az sem valami kompetens itthon.


[+]

Jó hír viszont, hogy ezt a két dolgot leszámítva mindkét verzió ugyanazt tudja nyújtani. A fejlesztések ugyan nem drámai volumenűek, kissé specifikusak is, a kijelző láthatóságának javítása és a továbbra is igen visszafogott árazás mindenképpen erős érv az új modell mellett. Alapjaiban viszont nem történtek drasztikus változások, sem a funkcionalitást, sem a dizájnt illetően. A csomagolás kevésbé elegáns mondjuk, mint a Mi Band 3-nál, de ez abszolút mellékes. Nekem azért tetszett a hófehér, átlátszó tetejű dobozka; egészen prémium érzetet adott, a mostani viszont kissé fantáziátlannak tűnik, de igazából ez teljesen mindegy.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés