Honor 20 Lite - itt is feláras a név

Adatkommunikáció, akkumulátor, végszó

Ha nem használunk microsd-t, akkor két nanoSIM-et fogad be a Honor 20 Lite, minden hazai 4G sáv támogatásával (B1/B3/B7/B8/B20), 300 Mbps-os elméleti LTE-s letöltési sebességgel. Ha internetezés, akkor természetesen nem maradhat említés nélkül a kétcsatornás WiFi modul sem, ami egyébként 802.11a/b/g/n/ac szabványokat támogat, remek az érzékenysége, és megvannak a szokásos extra funkciói, mint a Huawei Share, a képernyőmegosztás vagy a hotspot. A Bluetooth maradt 4.2-es verzión, A2DP, LE és az összes fontos zenei kodek támogatott. Sajnálatos módon microUSB-felületről beszélhetünk odalenn, ezért csak 2.0-s a leggyorsabb átvitel, viszont MTP és OTG természetesen részei a listának.

Hirdetés

[+]

A navigáláshoz a földi antennák és routerek mellett a középkategóriás Honor a GPS, a GLONASS és a BeiDou műholdakat használja, szerencsére vételi minőségről, gyors és pontos pozicionálásról számolhatunk be. Akad iránytű, gyorsulásmérő, NFC és giroszkóp, nincs viszont infraport, hőmérséklet-szenzor vagy barométer. Kimondottan jó tapasztalataink vannak a telefonálással, a zajszűrés minimális, de annyira elegendő, hogy a háttérzaj előtt mindig ott legyen az emberi hang, a beépített, lapos, ugyanakkor széles beszédhangszóró pedig erélyesen adja át partnerünk mondandóját.


[+]

Értékelés: Honor 20 Lite
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 7 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 6 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 6 pont
Hogyan értékelünk?

Manapság már talán senki nem várja el az okostelefonjától, hogy aktív használat mellett hetekig ne is kelljen töltő közelébe menni, az igazi választóvonal leginkább ott van, hogy a készülék szinte minden körülmények között végig tud-e csinálni egy teljes napot lemerülés előtt. A Honor 20 Lite esetén efelől nem is volt kérdés, a 3400 mAh kapacitású teleppel, a takarékos rendszerchippel és a gazdaságos EMUI-val nagyon éles használat mellett is 5-5,5 órás kijelzőidőkról számolhatunk be, folyamatos videózással pedig akár 12-13 órás számokkal is találkozhat a felhasználó. Napi használatban, akár maximális fényerő közelében járva sem nagyon megy 4,5 óra alá az aktív kijelzőidő nap végére, ha pedig jobban beosztjuk az erőforrásokat, kétnapos töltési ciklusokra is könnyedén rá lehet állni. A gyári 10W-os gyorstöltőnek nagyjából 2 óra kell a teljes töltéshez, viszont az első 50%-ot jóval gyorsabban letudja.

Eljött az összegzés ideje. A Honor 20 Lite az új széria legolcsóbb modellje, a maga nemében mégis rettenetesen drága. Kapunk egy kellemes, de olcsó anyagokból összeállított készülékházat, egy modern gyártástechnológiájú, de grafikus teljesítményét tekintve nem túl erős rendszerchipet, egy kontrasztos, de nem túl nagy maximális fényerejű IPS megjelenítőt, illetve egy korrekt, de egyáltalán nem kiemelkedő kamerarendszert. Ehhez képest a 99 900 forintos ár minden túlzás nélkül mondható eltúlzottnak, olcsóbban kapunk Mate 20 Lite-ot, Honor Playt, Samsung Galaxy A40-et, Asus Zenfone Max Pro M2-t, de ennyi pénzből kijön egy Honor 10, egy Pocophone F1, vagy a kategória egyik legújabb királya, a Xiaomi Mi 9 SE. Ez az ár, ezért a készülékért tényleg csak akkor lenne Honor-módra ütős, ha csak az Xperia 10 és a Huawei P30 Lite lenne az ellenfelek listáján.

szentkuti11

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés