Honor 20 Lite - itt is feláras a név

Kamera, video, audio

Nagy öröm, hogy nem egy vaskos, csúnya kamerapúpot cipel a hátán a telefon, de itt az igazi kérdés persze az, hogy mit tud valójában a tripla hátlapi rendszer. A három kamerával kétféle látószög érhető el, a 24 megapixeles, f/1,8-as, PD-autofókuszos modul hagyományos nagylátóval készíti a fotók többségét, mellé pedig egy 8 megapixeles, fixfókuszos, ultraszéles (13 mm gyújtótávolságnak megfelelő) kamera jutott. A harmadik kamera csak egy mélységérzékelő, 2 megapixeles felbontással, f/2,4-es apertúrával.

Hirdetés

[+]

Nem hiányoznak a különféle módok, nagy hangsúlyt kap az AI-lehetőség (22-féle témaészlelés, sokszor ennyi automatikus beállításkombinációval), ami kissé kontrasztosabbá és teltebbé teszi a fotókat, van továbbá többexpós esti mód, portré, fixen kapcsolható HDR, panoráma, fényfestés és mindenféle egyéb szűrő is. Ha átkapcsolunk manuális (Pro) módba, a fókusz, a fehéregyensúly, az expozíció, a záridő (8 mp-ig) és az érzékenység (ISO1600-ig) válik állíthatóvá, RAW-mód viszont sehogy sem érhető el, ez az egyetlen camera2 API-feature, amit nem támogat a mobil.


[+]

A főkamerával készült képek jó minőségűek, villámgyors PD-autofókusz, pontos fehéregyensúly és korrekt dinamika jellemzi a közepes részletességű és vonalélességű fotókat, teljes méretben észrevehető némi eltúlzott zajmentesítés, illetve a széleken puhább lencsekép, de ami fontos, hogy a szoftver megbízható, gyorsan teszi a dolgát és ritkán téveszt nagyot. Éjszaka rengeteget segíthet az esti mód, noha ajánlott hozzá egy stabil kéz, a hardveres képstabilizálást nélkülöző optikának kell idő az összevágásra kerülő expozíciók elkészítéséhez.

Íme, az összes eredeti tesztképünk nagylátós változatban. A 8 megapixeles, fix fókusszal készülő ultra széles fotók sok esetben hangulatosak, és ami jó hír, hogy hellyel-közzel még este is vállalhatók, viszont túl sok élességet, részletet és dinamikát egyiken sem érdemes keresni, telefonon visszanézni, közösségi médiában posztolni megfelelő, viszont családi fotókat valószínűleg nem a Honor 20 Lite másodlagos kamerája által fogunk óriásiban nyomtatva a falra helyezni. Ezeknek megfelelően Pro opciók sem kapcsolódnak a széleslátóhoz, illetve természetesen az éjszakai módot sem aktiválhatjuk így.

[+]

A legnagyobb felbontású állóképekért az előlapi kamerába kell belenézni. 32 megapixeles fotókat készít a szelfimodul, a szoftveres kínálat része az állítható arcszépítés, a háttérmosás és a háttérvilágítás virtuális állítgathatósága. Az f/2-es optikával éjszaka nem készít túl részletes képeket, viszont nappal kimondottan szép a végeredmény, még a dinamikával és a lencseképpel sincs gond. Beállíthatjuk, hogy tükrözze-e a fotókat a rendszer, illetve természetesen hangvezérelhető és mosollyal is exponálásra bírható a modul.

Videózás terén a Huawei-csoportnak van némi lemaradása a kategóriatársaktól, igaz ez a csúcskategóriában, és a középmezőnyben is. 4K-felvételi opció egyáltalán nincs, a kétféle látószöget kizárólag 1080p-ben, 30 fps-sel lehet megvalósítani, ha beérjük csak a főkamerával, akkor 60 fps-re is nyílik lehetőség. A képstabilizás hiánya szemmel látható a felvételek remegősségén, és a végeredmény élessége messze elmarad az állóképekétől. A sztereó hangot lehet megdicsérni, ami pont kellemes zajszűréssel és beszédkiemeléssel teszi a dolgát.

A gyári zenelejátszó a helyi fájlok böngészésére kellően alkalmas, Huawei Histen effektek és a fülhallgatónk típusa szerint lehet babrálni hangképet, a telefon alján lévő csatlakozó által jó minőségű zene jut el füleinkig. Van FM-rádió, de ehhez mindenképpen szükséges lesz valamilyen vezetékes fülhallgatóra. Az alul lévő, mono hangszóró kimondottan erőteljesen dolgozik, némi tartalomfogyasztásra is használhatónak mondható, hiszen elég élénken és hangosan szólal meg, ráadásul nem lép fel zavaró mértékű torzítás sem.

[+]

A videólejátszó szintén korrekt, még DivX-fájlokat is gond nélkül kezelt, egyedül az AC3-as hanggal szerelt videókból csinált némafilmet a szoftver. Aki inkább a streamelt tartalmakat szereti nézni, annak jó hír lesz a Widevine L1-támogatás, amivel megnyílik az út a HD felbontás felé az Amazon Prime, a Netflix és egyéb hasonló szolgáltatások terén.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés