Hirdetés

Ghoo Power külső akkumulátorok bemutatója

Hirdetés

Előszó

Nagyon sokszor írtunk már arról, hogy mennyire kellemetlen a telekommunikációs iparág számára az, hogy bár a kijelzők, a hardverek és a szoftverek is elképesztő ütemben fejlődnek, ám az akkumulátorok technológiája hosszú évek óta nem változott. A hardvereknél megvan a gyártástechnológiai fejlődés és az abból adódó fogyasztáscsökkenés, hiszen a processzorokat egyre kisebb csíkszélességen gyártják és a kijelzőtechnológiák is gyors ütemben haladnak előre, ám a fogyasztás végsősoron mégis nő. Ez többek között annak köszönhető, hogy hiába van egy adott méreten kevesebbet fogyasztó kijelző, a képátló és a felbontás nő, így a fogyasztás legjobb esetben is stagnálni tud. Hasonló dolgokat mondhatunk el a szintén jelentős energiaigénnyel rendelkező processzorokról, melyek ugyan egyre kisebb csíkszélességgel készülnek, a magok száma és az órajel azonban folyamatosan nő, így a fogyasztás nem változik számottevően. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé halad.

Ghoo Power külső akkumulátor
[+]

A helyzet csak akkor rendeződhetne normálisan, ha az akkumulátorok tényleges fejlődésen esnének át és a mostani lítiumos technológiát felváltaná valami más. De biztos, hogy belátható időn belül nem fogja semmi, hiszen ez nagyon sok embernek nem érdeke; új technológiával elbúcsúzhatnánk a benzinnel működő autóktól és még sok dologról, melyekben nagyon sok pénz van. Meg persze az is biztos, hogy egy tényleg jól működő rendszert nem lehet csak úgy hipp-hopp megalkotni, sokan próbálkoznak már évek óta, mégsem jön össze semmi, csak hírekben olvashatunk a különféle üzemanyagcellákról és biokémiai folyamatokra épülő megoldásokról. A mobiltelefonok és egyéb hordozható kütyük tulajdonosainak tehát valami félmegoldás után kell nézniük.

Ghoo Power külső akkumulátor
[+]

Ilyen félmegoldások pedig már léteznek és egy igen egyszerű elvre épülnek: a több jobb. Magyarán meg kell maradnunk a lítiumos technológiánál, csak több milliamperórát kell magunkkal vinnünk. Ezt kétféle módon tehetjük meg; vagy veszünk a telefonunkhoz egy nagyobb akkumulátort, de ezzel adott esetben feláldozzuk készülékünk karcsúságát (ráadásul nem is tehetjük meg minden modellnél), vagy külső akkumulátorba fektetünk és azt cipeljük egymással. Jómagam már évek óta ez utóbbi módszert használom, ismerőseimtől pedig sokszor zsebeltem be köszönömöket, amikor egy-egy utazás vagy sajtótájékoztató alkalmával megmentettem készülékeiket a lemerüléstől. A probléma viszont az, hogy a külső akkumulátorok pár hónappal ezelőttig még nagyon borsos áron voltak mérve; mostanában viszont már megfizethető áron is hozzájuthatunk megbízható kiegészítőkhöz. A Speedshop például nemrég kezdte el árulni a Ghoo Tab 7000 kapcsán már sokak által ismert Ghoo széria külső akkumulátorait, melyek kapacitásukban, méretükben, kialakításukban és árukban is különböznek, de közös bennük, hogy mindegyik megfizethető. Ezeket mutatjuk be mai anyagunkban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Ghoo Tab 7000 – Mennyi? 30!

    Rettentő olcsó, Android 4.0.3-mal felvértezett, erős hardverrel és kellemes akkumulátorral rendelkező tablet. Mi kell még?

Hirdetés