Hirdetés

Apple blog: iPhone akkumulátoros kabát a Griffintől

Nem újdonság, hogy a mai okostelefonok akkumulátorai az átlagos, vagy annál erősebb használat esetén már a nap végén enni kérnek. Több külső megoldás is született ennek a kiküszöbölésére, melynek versenyébe most a Griffin is beszállt; eszközük megtapogatására a StarKing biztosított számunkra lehetőséget.

Az akkumulátorkabát egy stílusos dobozban érkezett. A csomagban találunk egy fekete és egy áttetsző, bumperszerű keretet is, valamint egy microUSB-kábelt, mellyel a külső akkut tölthetjük.

A termék nagyon esztétikusra sikeredett, szép, lekerekített formát kapott, nagyjából fél centiméterrel növeli meg a készülék vastagságát. Kapacitása 1450 mAh, melyet 1A-rel képest leadni óránként, így egy iPhone 4 1420mAh-es akkumulátora nagyjából másfél óra alatt tölthető fel róla. Összeszerelése pofonegyszerű, az iPhone-t bele kell csúsztatni a töltőbe, majd a kerettel kell lefogatni, és már kész is a várva-várt külső energiaellátó egység. A telefon egyébként rendkívül masszívan fekszik benne, s tényleg nem túl vastag, akár ezzel együtt is lehet kényelmesen használni az iPhone-t. A gyári adatok szerint plusz 9 és fél óra zenehallgatást, 5 és fél óra videó lejátszást, valamint bő 3 óra telefonálást tesz lehetővé, ettől azért érdemes egy 10-15%-kal kevesebbet várni. Alul egyébként négy darab kék LED jelzi a külső egység töltöttségi szintjét, így könnyen nyomon követhető, hogy mennyi energia van még benne. A lámpák nem világítanak folyamatosan és nem zavarnak a telefon használatában, egy különb gombbal aktiválható a töltöttségjelzés.

Ezért a külső töltőért 14 990 forintot kell kicsengetni, mely bár nem kevés, de formás kialakítása és a használható kapacitása miatt még mindig jobb vételnek tűnik, mint más olcsó kínai megoldások.

Azóta történt

Előzmények