Hirdetés

Garmin Venu 2 - ritmusérzék, stílusérték

Szemrevaló, profin követi a mozgást és mindként nemnek kínál méretváltozatot a Garmin új divatkelléke.

Szoftver, edzések, GPS

Kompatibilis mobillal pillanatok kérdése a Garmin Connect telepítése és a Venu 2 összekapcsolása Bluetoothon – később WiFi adatokat is továbbíthatunk, hogy az óra a telótól függetlenül szinkronizáljon. Az új processzornak és grafikus gyorsítónak hála a rendszer nemcsak villámgyors, a csuklóemelésre felvillanó kijelző, a súlyzós edzés során előbukkanó gyakorlatsegéd és minden egyéb rendszerszintű animáció tökéletesen gördülékeny, a reakcióidő azonnali és csak egy-egy mozgó óralap darabosabb picit, például az aktuális holdfázist mutató.

Hirdetés

[+]

Ez azt is jelenti, hogy vannak animált óralapok a megszokott, minimalista vagy informatív kollekció mellett, és a Connect IQ áruház sportszempontból is rengeteg telepíthető extrát és hasznos kiegészítőt kínál. Ilyen értelemben a Venu 2 okosóra, és a teljes rendszer, illetve minden edzésfajta, widget vagy kapcsoló testreszabhatósága miatt is, csak nem az adatkommunikáción van a lényeg. A felső gomb röviden az edzésmenüt hívja elő olyan további lehetőségekkel, mint a helyszín mentése vagy a légzőgyakorlatok.


[+]

Hosszan nyomva a praktikus kapcsolókör ugrik fel, és innen érhető el például az itthon is működő Garmin Pay órafizetés (K&H, Revolut, Curve, Transferwise jelenleg). Kapcsolóból és gyorsfunkcióból amúgy az óralaptól balra is létrehozhatunk egy indítót. Az alsó gomb hosszan a beállításokat, a számlapválasztót és a tevékenységelőzeteseket nyitja meg. A widgetekhez függőlegesen simítva férhetünk hozzá, és a tűéles, színes képernyőn egyszerre három adatai jelennek meg.


[+]

A napi lépések, a megmászott emeletek, az intenzív percek, az elégetett kalóriák, a pulzusszám, a stressz-szint, az alvásadatok, a hidratálás, a véroxigén-telítettség vagy a testtartalék mellett megjelenhet például az időjárás, a naptár, a zenelejátszó vagy az olvasatlan értesítések száma. A widgetekre bökve aztán részletesebb lebontás, menü vagy válaszlista ugrik fel. A Venu 2 lényege persze a testmozgás, és ebben a Watch 3 Pro volt az összehasonlítási alap.


[+]

Egy erdei túra, amit a Locus Maps a Turistautak.hu adatbázisára támaszkodva 5,36 km-re mért ki, a Watch 3 Pro szerint 5,14 km-es, a Venu 2 szerint pedig 5,3 km-es volt, szóval a Garminnál az előny, és a térképen több útvonalat visszanézve sem tapasztaltam pár méternél nagyobb letérést az ösvényről, már az óra szerint. Az összes emelkedést a Locus 225 méterre, a Watch 259 méterre, a Venu 2 pedig 225 méterre lőtt be, szóval az utóbbi ismét telitalálat. Viszont, míg a pillanatnyi tengerszint feletti magasságot a valóshoz képest a Huawei óra 3-8 méteres határon belül rendre eltalálta, a Garmin 15-20 méterrel fölé számolt, lásd a Nagy-Hárs hegy 454 méteres csúcsát: Watch 462 méter, Venu 478 méter. Elképzelhető, hogy ilyenkor nem is használja a barométert az óra, és nem ezt a Garmint vetném be terepfutásra, sziklamászásra vagy magashegyi expedícióra. Utólag a Connect ugyanakkor szépen korrigál a magasságadatokon a koordináták és saját adatbázis alapján.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés