Hirdetés

Garmin Venu 2 - ritmusérzék, stílusérték

Szemrevaló, profin követi a mozgást és mindként nemnek kínál méretváltozatot a Garmin új divatkelléke.

Hirdetés

Pulzoximéter, extrák, üzemidő

Pulzusmérésben a Venu nagyon ott van: túrázás, futás és regenerálódás során a kézzel mért pulzusszámhoz képest legfeljebb 1-2%-os kilengést tapasztaltam, és bár a Huawei a legtöbbször nagyon hasonló értékeket mutatott, a gyors pulzusszám változást néha egy perccel később jelezte a sokkal jobb reakcióidejű Garminhoz képest. HIIT és pulzusedzésekre így inkább a Venu alkalmas, bár azért, ha a pontosság esszenciális, vagy sok a konditermes edzés, megéri egy pulzuspántba belefektetni, amivel a tesztkészülék kompatibilis. A véroxigén-telítettséget viszont a Watch 3-on következetesebb, egy-egy kivételt leszámítva 97 és 100% között mérve, megfelelve remek egészségi állapotomnak. Ezzel szemben a Garmin szinte mindig 95% alatt mért, nem egyszer 90% alá menve, ami egészségügyi problémákat kellene jelentsen.


[+]

A stressz-szint és az alváskövetés gyártótól függően változik, mindenesetre a maga rendszerében a Venu következetes, és az alváselemzés mellé megjegyzések is járnak, mondjuk a gyengébb alvásminőség okaira és a javítás lehetőségére tippeket adva. A lépésszámlálás elmegy: a Watch 3 picit több billentyűzetes munka mellett előforduló kézmozdulatot számolt, mint a konzervatívabb Venu, amely összességében megbízható és kiegyensúlyozott adatrögzítésben, és a rendkívül széleskörű Connect adatbázisba tölti fel méréseit, az exportálás lehetőségéről el nem feledkezve (amivel most a Huawei-nek szúrtam oda).


[+]

Újdonság a fitneszkor kijelzése: a VO2Max értéken túl, talán a stressz- és a pulzusadatokat beleszámolva az óra megsaccolja, mennyivel vagyunk aktuális formánkkal „fiatalabbak” vagy „idősebbek” biológiai korunknál. Pillanatnyi egészség néven pedig kétperces, nyugalmi helyzetben mért mindenféle szenzoradatból jegyez fel a rendszer fittségi értéket, amit aztán a korábbiakkal összevethetünk. Egyébként pedig mindenféle edzésterv, animált mozgássegítség, más felhasználó ellen indítható kihívás és megannyi lehetőség akad, ami a Garmin cuccokat igazán vonzóvá teszi aktív életmód mellett.

[+]

Ugyanígy meggyőző az üzemidő most is, ha nincs az Enduro döbbenetesen kitartó szintjén. A gyártó 11 napos okoshasználatot és 12 napos takarékos működést ígér a nagyobbik, illetve 10 és 11 napot a kisebbik Venu 2 esetében. A nagyobbikkal nekem inkább bő egy hét jött ki két GPS edzést közbeiktatva, ami egy Apple Watch mellett még mindig remek, a töltés pedig gyorsabb bármelyik riválisnál. Megjegyezném viszont, hogy amikor a folyamatos véroxigén-telítettséget bekapcsoltam, a Watch 3 Pro ötnapos töltésrátájára csökkent az iménti érték, és a mindig aktív kijelző vagy a GPS-es zenehallgatás tovább kurtít a dolgon.


[+]

Mégsem a Huawei óráját mondanám a 150 ezer forintért szemtelenül drága Venu 2 fő ellenfelének, mert ott a prémiumabb anyaghasználat mellé sokkal szűkösebb sportrendszer jár, egyoldalú értesítéskezeléssel. Nem is az Apple vagy a Galaxy Watch óráját, mert ott a márka telefonjaival való összhang sokkal profibb, tényleg nyílt operációs rendszerrel. A Garmin a Venu 2-vel és a férfi-női változatban kölcsönösen előnyös megjelenéssel együtt maradt sportvonalon, rengeteg aktivitáskövető szolgáltatással és kompatibilis tartozékkal, jó üzemidővel és kitűnő AMOLED panellel, valamint fürge rendszerrel és épp elég mobilos adatmegosztással. Csak most nem egy rétegtermékről van szó, hanem egy népszerű stílustársról a mindennapokhoz, amely jómagam és AliceWake tetszését is határozottan elnyerte, és az ajánlott plecsniről csak a magas indulóár miatt maradt le.

Garmin Venu 2 és Garmin Venu 2s

Bone123 feat. AliceWake

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés