Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör

Szűk tudással, de pontos aktivitáskövetéssel frissült a Garmin futószériája.

Külső, kezelés, szenzorok

Számos Garmin csuklóék megfordult nálunk kedvező árútól a több százezres tételig, sőt: a gyártó palettáján szerepelnek egymillió forintot karcoló, különleges darabok, amiket nem merünk a karunkra szíjazni. Ezek gyakran egy-egy sportágra vagy tevékenységre (mondjuk autóversenyzésre, golfra, esetleg búvárkodásra) fókuszálnak, de nem mindenki specializálódott egyféle mozgásformára, majd ért elit szintre, hogy egy méregdrága kütyü előnyeit kihasználja. Gyanítom, hogy a csendes többség hobbiszinten mozog, vagy épp keresi a módot, amivel aktívabbra tenné mindennapjait, feles kilóktól megszabadulva vagy régi formáját leporolva.

A Huawei Watch 3 Pro a sokkal légiesebb Garmin Forerunner 55 balján
A Huawei Watch 3 Pro a sokkal légiesebb Garmin Forerunner 55 balján [+]

A futás az egyik legnépszerűbb mozgásforma, ami érthető: lassú kocogástól kezdve a hegyi sprintig csak cipőhúzás és elhatározás kell a dologhoz (illetve megfelelő bemelegítés), nekifuthat bárki bárhol, bármikor, és a Garminnál a Forerunner széria passzol a dologhoz, melynek friss belépődarabját vesszük górcső alá, 55-ös sorozatjelzéssel. Nincs prémium fémváz, kismillió szenzor, Garmin térkép, színes OLED panel, barometrikus magasságmérő, iránytű, hőmérő vagy véroxigén-telítettségmérő, az alapvető dolgokat viszont légies kivitelben pipálja ki. A 42 x 42 x 11,6 milliméteres óra mindössze 37 grammot nyom, így is elfut mobilhoz csatlakoztatva, értesítéseket olvasva két hetet, avagy heti két GPS edzéssel bő egyet.


[+]

Egyhuzamban húszórás GPS használat érhető el, ami megnyerő, és az 1,04”, illetve 208 pixel átmérőjű, transzflektív MIP panel technológiájából adódóan végig bekapcsolva marad. Teheti ezt gyors merülés nélkül, hiszen nincsen szüksége háttérvilágításra (este azért az bekapcsol): szobabelsőben és különösképp napfény alatt kitűnően látható minden alacsony felbontású tartalom. Oké: nincsenek szép átmenetek, gyönyörű óralapok vagy kirobbanó színek, de ez a termék nem a Venu 2 stílusközönségének szól, a lényeg ugyanis a testmozgáson és a kedvezőbb áron van, a Forerunner 5 ATM minősítésével pedig a medencevíztől sem ijed meg. A cucc 200 óra aktivitásadatot tárol, ha valamiért ennyi ideig távol maradnánk Bluetoothon kapcsolódó mobilunktól, de aligha fogunk.


[+]

Megvan a GPS, a GLONASS és a Galileo műholdak használata, a gyorsulásmérő és a Garmin Elevate optikai pulzusmérő. Az órát az utóbbi oldalán lehet tölteni a hagyományosan bepattintható kábelvéggel, melynek túloldalát USB-A porton számítógépre is köthetjük. Más kérdés, hogy zenetárhely ezúttal nem áll rendelkezésre a számok átmásolására (ami van, leginkább óralapok és egy-két extra funkció telepítésére használatos), így az óráról csak a mobilos muzsikaszót kezelhetjük a szokásos öt gombbal, hiszen érintőpanel nincs. A lenyomásuk kényelmes és a rendszer fürgén reagál a rövid-hosszú inputra. Épp csak most nem tudunk a Garmin Payhez se gyorsan se lassan hozzáférni, lévén kimaradt.


[+]

WiFi és eSIM hiányában kizárólag a Bluetooth kapcsolat végzi az iOS-es vagy androidos telefonnal és a Connect alkalmazással az adatcserét, illetve a Connect IQ áruház ajánlja fel az alternatív és egyénire szabott óralapokat, illetve a szűkszámú extra funkciókat. Túl szűk maga az óra sosem lesz, lévén rengeteg apró lyuk garantálja a stabil szíjon az ideális csuklóviseletet, legyen fiatal vagy idős, férfi vagy nő a használó, és ekkora tömeggel az 55 nagyjából végig észrevétlen marad. Kivéve, amikor közepes erősséggel rezeg, vagy közlendő esetén csipog. A szürke pakkban az órán kívül csak a töltő és a leírás van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés