Hirdetés

EarFun Air teszt

Az Indiegogón indult, lelkes kínai márka második fülhallgatója jelentősen jobban sikerült az előzőnél, érdemes felfigyelni rá.

Hirdetés

Hangminőség, vezérlés, üzemidő, összegzés

Hallgathatjuk, méghozzá elég korrekt minőségben. Nyilván térben, energiában mindig helyén kell kezelni egy apró fülhallgatópárt, részletességben szűk keresztmetszetként ott van a Bluetooth-átvitel és az SBC vagy AAC kodek, de az EarFun Air meg tudott lepni. Egyrészt, van egy nagyon kellemes fizikai izoláció, a hangkép pedig telt, kerek mélyekkel, harsány, élénk magasakkal. Fülhallgatósan sötét a hangkép, tehát a középtartományra rámászik az alsó szekció, a középvonal pedig mélyek nélkül sem túl részletező, ez értelemszerű negatívum, de az árszinthez képest abszolút korrekt a produkció, én a rengeteget hallgatott Magic Earbuds-zal közvetlen A-B tesztben sem mernék egyértelmű hangminőség-győztest hirdetni, ami az árakat ismerve szerintem nagy dolog. Tud valamit ez az ismeretlen kompozit dinamikus meghajtó.


[+]

Aktív zajszűrés sajnos csak a telefonhívásoknál van, oldalanként két mikrofonnal végzi ezt el a kütyü, de csak a szokásosakat tudjuk mondani: ha nincs teljes csend, tökéletes akusztikai körülményekkel, akkor sajnos nagyon lehet érezni a másik oldalon, ha valaki efféle fülessel beszél, egyszerűen távoli, nyomott, néha nehezen érthető a végeredmény. Mi persze remekül halljuk a másikat szinte bármilyen helyzetben. A kütyü egyébként IPX7 védettségű, és úgynevezett SweatShield technológiával pergeti le az izzadtságot és az esőcseppeket a készülékházáról. Legalábbis ez az állítás, mi ezt nem teszteltük alaposabban.

Sajnos az érintésvezérlés nem sikerült még tökéletesen, az egyérintéses hangerőállítás, a duplakoppos leállítás/indítás elég hektikus volt, hangerőhöz jellemzően mindig egyszerűbb volt a telefonért nyúlni, a szüneteltetés pedig automatikus, ha mindkét fülest kivesszük a fülünkből. Ha visszatesszük, elvileg automatikus a lejátszás, de ez sem működött mindig, összefüggést semmilyen módon nem találtam, hogy mikor folytatja és mikor nem, időarányosságról biztosan nem beszélhetünk esetünkben.

A fülesekbe épített 55 mAh kapacitású akkumulátor elég nagynak számít, de a 7 órás elméleti üzemidő így is elég optimista, nálunk 2/3 hangerő mellett 4,5 óra jött ki megszakítás nélküli zenelejátszással úgy, hogy az asztalon, egymástól 30 centire volt a forrás és a fülespár: kevésbé pozitív esetben, ha nagyon kapaszkodnia kell a jelért, ez lehet rosszabb is, de alacsonyabb hangerő mellett akár több is kihozható belőle: mindenesetre ezek olyan időtartamok, ami után in-ear esetén mindenképp kell egy félórás szünet a fülnek. A toknak egyébként ennél több kell a fülesek feltöltéséhez, 1,5 órányi időre van szükség, 500 mAh-nyi kapacitásból pedig legjobb esetben is 4 extra alkalom jut a komplett, teljes töltés után. A töltőtokot vezetékesen 2 óra alatt lehet feltölteni, de vezeték nélküli opció is van, úgy már 4 órára lesz szükség.


[+]

60 dollárért, azaz bőven 20 ezer forint alatt az EarFun Air egy tökéletes ár/érték arányú szint, gyakorlatilag a TWS-kategóriájának legolcsóbb, komoly kompromisszumokat nem kívánó belépője. Ha a 30 ezer forintos Honor Magic Earbuds jelenti ugyanezt a hangminőséget, plusz jobb kiépítés és aktív zajszűrés, akkor azt mondhatni, hogy az EarFun tökéletesen árazott. Sajnos az itthon felbukkanó, 30 ezres ár már nem tünteti fel ennyire jó színben az Airt, annyiért valójában léteznek jobb alternatívák a piacon. Mindenestre a hangminősége, a vezeték nélküli tölthetősége, az üzemideje és a mindezekhez tartozó külföldi ára alapján megérdemel egy plecsnit, a negatívumok listájára az anyaghasználatot és a gesztusvezérlés hektikusságát lehet írni.

EarFun Air

szentkuti11

  • Kapcsolódó cégek:

Előzmények

Hirdetés