Önfertőtlenítő TWS fülhallgatót mutatott be az LG

Ez egy kifejezetten kreatív, de egyszerű és evidens megoldás. Persze a maszatokat fizikailag nem távolítja el, de csíramentesít.

Hirdetés

Az LG két új, LG TONE Free TWS fülhallgatót mutatott be HBS-FN4 és HBS-FN6 modellszámon, utóbbit öntisztító, úgynevezett UVnanocase töltőtokkal. Ez tulajdonképpen egy roppant kreatív, de alapvetően kézenfekvő és egyszerű megoldás a fülhallgatók fertőtlenítésére. A töltőtok öt perces gyorstöltéssel körülbelül egy órányi zenehallgatást tesz lehetővé, az UV-nak pedig biztosan nem kell több a hatékony fertőtlenítéshez. A 200 és 280 nanométer hullámhosszú ultraibolya fotokémiai hatásairól már értekeztünk emerre, a fülesek ezen kívül viszonylag egyszerű szerkezetűek.

A fertőtlenítést a tokba épített UVC LED-ek biztosítják.
A fertőtlenítést a tokba épített UVC LED-ek biztosítják. [+]

Aktív zajszűrés nincs, viszont a kialakítás erős szigetelést biztosít, így a környezeti zajokat a két mikrofon közvetíti, ha szükség van rá (Ambient Sound). A 16,1 x 32,77 x 25 milliméteres fülesekbe egy-egy 55 mAh-s akku került, ami 5 óra beszélgetésre vagy 6 óra zenehallgatásra elég, a tokokkal (390 mAh) pedig további 18 órát nyerünk, a HBS-FN6 esetében ugye sterilizál fülhallgatókkal. Elérhetők különböző hangbeállítások (Natural, Immersive, Bass Boot és Treble Boot, előbbi több teret, utóbbi részletesebb vokált biztosít). Árat egyelőre nem tudunk, de a fülesek júliusban kerülnek piacra Európában és az Egyesült Államokban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Hirdetés