Hirdetés

EarFun Air teszt

Az Indiegogón indult, lelkes kínai márka második fülhallgatója jelentősen jobban sikerült az előzőnél, érdemes felfigyelni rá.

Hirdetés

Bevezető, előzmények, doboz

Nagyon sokan vannak, akik szkeptikusan állnak a friss, feltörekvő kínai márkákhoz, és ez sajnos egyáltalán nem alaptalan. Örülnénk, ha azt mondhatnánk, hogy mostanra eljutott odáig a gyártástechnológia és a minimális minőségi szint, hogy kis túlzással szinte bármire rá lehet bökni a fülhallgatók közül, de a múltkori Tronsmart minket is visszarántott a valóságba: sokszor még a bizonyított márkák is nagyon csúnya kapufákat lőnek, és ez a színvonalbeli eltérés sokszor egyáltalán nem következik sem az árazásból, pláne nem az állandóan hangzatos ígéretekből.

A nemrég indult EarFun sem indult teljesen tiszta lappal: 2019-ben negyedmillió dollárt kalapoztak össze az Indiegogón az első termékre, ami a Free lett, és bár alapvetően rendben voltak a kész termékek, sokan találkoztak féloldalas, rosszul működő példányokkal az első sorozatból, így muszáj volt megszületnie a 2020 Upgraded változatnak, amit manapság árulnak, és mi is tudtuk egy Tetszett plecsnivel jutalmazni az ár/minőség arányát.


[+]

A Free bemutatása után a gyártó mutatott be hangszórókat is, a 2020-as CES-en azonban igazi újdonságként ismét egy töltőkapszulás, vezeték nélküli (TWS) fülhallgatót mutattak be, ami az Air lett. Jóval hamarabbra vártuk a tesztpéldányt, de jött a vírus, a gyártás kezdete kissé eltolódott, most viszont végre itt van, és mi is megtapasztaltuk, mennyivel jár több azért a párezer forintnyi különbségért, ami a Free és az Air között van.


[+]

Ami az egyszerű csomagolás kibontása után azonnal feltűnik, hogy az Air egy jóval szofisztikáltabb, kellemesebb külsőt kapott, könnyebben a zsebbe csusszanó töltőtokkal, erős belső mágnesekkel, profibb ergonómiával. Persze az alapvető design sokkal inkább hasonlít az Apple AirPods által elindított vonalra, de ezt szerintem illik elnézni: egyszerűen a golfütős fülhallgatóforma és a lapos kavics-szerű töltőtok tűnik univerzálisan praktikusnak és kényelmesnek, sejthetően a fülesek többsége ilyesmi lesz a következő pár évben. Kicsit még ez az Air is vaskosabb a teljesen ideálisnál, ha zsebben hordásról esik szó, de cserébe négyszer teljesen feltölti az akár 7 órás üzemidőt ígérő füleseket, szóval ezt megpróbálhatjuk neki elnézni.


[+]

Nem fogunk semmi különlegeset találni a dobozban, az in-ear kialakítás miatt kapunk háromféle méretű szilikon illesztéket, jár még továbbá egy rövidke Type-C kábel a tok töltéséhez, és ezzel a felsorolás végére is értünk. A kapszula általános minőségérzete nem rossz, matt plasztikja nem gyűjti vészesen az ujjlenyomatokat, persze a fedlap zsanérja kicsit lögyög, és némi zörgése is van, de tizenezres árszinten inkább ennek az ellenkezője lenne igazán meglepő. A külsején egy színes led árulkodik a töltöttségről, belül sajnos ez elmaradt, viszont a fülesek kéken felvillannak, ha készen állnak, vagy pirosan világítanak, ha épp le vannak merülve. A csatlakoztatás egyszerű, ha nincs ismert forrás, amihez automatikusan kapcsolódik, akkor szabad a vásár, kereshetünk rá a mobillal/tablettel/laptoppal, és pár másodperc múlva már hallgathatjuk is a tartalmainkat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:

Előzmények

Hirdetés