Hirdetés

Honor Magic Earbuds teszt

A fehér szín az ismert formavilággal menő megjelenést ad az újdonságnak, a hangminőség jelentősen fejlődött az előző generációhoz képest, és lett aktív zajszűrés is. Nem, nem az Apple, hanem a Honor fülhallgatóját próbáltuk ki.

Hangminőség, aktív zajszűrés, üzemidő, összegzés

Tényleg rengeteg pluszt ad zeneileg a Magic Earbuds a korai FlyPods Lite után tesztelve. Energikus, élénk zenei világot közvetít, nyilván erős nyomulással a hangtartomány magas és mély végén, mégis kellő részletességgel, illetve a megfelelő számok esetén remek dinamikával. Magasai cizelláltak, nem azok a tűpontos, már-már fájó, éles hangok, emiatt egyszeri hallgató számára jóval barátságosabbak. Emellett harsány, ahol kell, meghúzódik, ahol kell, minden zenei tartományban megmutatja, amit a zene közvetíteni akar, és ha az ember figyelmesen hallgatja, akkor az extrákat is. Persze a V-karakterű hangolás miatt értőn kell figyelni rá.


[+]

Ezt a figyelmet teszi zajos körülmények közt egyszerűbbé az aktív zajszűrés. Ennek aktiválásához a fülhallgató bal oldalát kell érintés alatt tartani, egészen addig, amíg nem halljuk a vonatkozó angol hangüzenetet. Természetesen a funkció kikapcsolásához is ugyanezt kell megtennünk. A Honor rendszere érezhetően nincs azon a szinten, mint amit a Bose és a Sony sokéves tapasztalattal a háta mögött fel tud mutatni, de így is hallhatóan letompítja az utca zaját, mindezt anélkül, hogy bármi idegen alapzajt behozna a képbe. Vannak olyan, hirtelen érkező zajok (tipikusan ilyen az ajtócsukódás, vagy egy úthibán való átgördülés hangja), amiket maga a fülhallgató hagyományosan tudna izolálni, viszont az aktív zajszűréssel megkapjuk a kellemetlen ellenpólust, ez nyilván nem a külső-belső mintavételű zajszűrés, ezen az árszinten nem is várhatjuk ezt el tőle. A monoton zajokat mindenesetre remekül tünteti el, gépzaj és szélzaj nem fog zavarni, és a folyamatos billentyűzet-kopogást is tompítja: erre lett kitalálva. A zajszűrő mellett zajbeengedő mód is létezik hozzá, ezt viszont már az AppGallery-ből letölthető AI Life alkalmazás segítségével aktiválhatjuk.

Az AI Life-ból elérhető funkciókAz AI Life-ból elérhető funkciókAz AI Life-ból elérhető funkciók Az AI Life-ból elérhető funkciók [+]

A 2x37 mAh-nyi akkumulátorkapacitás a fülben bőven elég arra, hogy csak zenehallgatással 3 óra körüli folyamatos lejátszást élvezhessünk a fülhallgatókon, a 410 mAh-s töltőtok pedig további 3-4 alkalomnyi teljes töltést tesz a fülesekbe. Érdemes a töltőtokot rendszeresen tölteni, hiszen sem Qi-töltés (ami teljesen kimaradt), sem pedig vezetékes villámtöltés nem ment meg minket, ha arra jöttünk rá reggel, hogy lemerült a tok is: sima 5V/1A-s töltést vesz fel bármilyen adapterből, kell neki körülbelül 1,5 óra, mire teljesen feltöltődik, a füleseknek pedig a tokban bő fél óra kell, mire újra használhatók lesznek.


[+]

A kodektámogatás értelemszerűen SBC-re és AAC-re korlátozódik, teljesen vezeték nélküli kategóriában jelenleg nincs jobb alternatíva, aki az AptX vagy az LDAC elérhető bitrátáját szeretné élvezni, az gyártótól függetlenül másmilyen kialakítású eszközt kell keressen. A beszélgetési hangminőség - ismerve a fültől aránylag távol elhelyezkedő mikrofon kompromisszumát - egészen kellemes, még utcai körülmények közt sem kell emelt hangon beszélni, hogy eljusson a másik félhez a mondanivalónk, persze végig hallható lesz, hogy nem telefonunkba beszélünk, hanem kissé "kihangosítós" a beszédélmény.


[+]

A Honor Magic Earbuds a maga 43 ezer forintos árával abszolút kellemes vétel, a kiváló kialakítás, a kategórián belüli remek hangminőség, a korrekt aktív zajszűrés és a barátságos üzemidő mellett tényleg csak a töltési lehetőségek korlátozottsága jut eszembe, mint ellenérv, viszont, mivel Huawei vagy Honor mobilunk folyamatosan tájékoztat a tok töltöttségéről, így ez sem egy elfogadhatatlan kompromisszum. Persze, a formaterv tökéletessége sokkal inkább az Apple érdeme, mintsem a Honoré, ettől elvonatkoztatva viszont boldogan használhatjuk a kényelmes, mégis hosszan tartó zenehallgatást vagy beszélgetést ígérő kütyüt, a töltőtokot pedig akár szűk zsebünkbe is vághatjuk.

Honor Magic Earbuds

szentkuti11

 • Kapcsolódó cégek:
 • Honor

Előzmények

 • Honor 9X - x-edik alkalom

  Nem az első és valószínűleg nem is az utolsó Honor modell, amit Huawei márkanéven már ismerünk. A 9X sem sok újdonságot rejt, de van rajta Google.

 • Huawei Nova 5T - álruhában

  Ha valakinek már csak küllemre is nagyon ismerős a Nova 5T, az egészen biztosan nem az uniformizálódó mobildizájn trendek miatt van. Hanem mert ez a Honor 20.

 • Honor 20 Pro - megkésve bár, de törve nem

  Végre ideért a Honor aktuális csúcsmodellje, ami tud újat mutatni még a Huawei néven futó termékek mellett is, árban pedig most is kicsit kedvezőbb.

 • Honor 9 - fény-másolat

  A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?

Hirdetés