Hirdetés

2018. december 11., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Blu R2 - nem az a droid, amit keresnek

A Blu alsó-középkategóriás mobilja a legtöbb szempontból középszerű, nem kifejezetten rossz, de az árkategóriában van jobb ajánlat a piacon.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Adatkommunikációs szempontból is alapszintű a felhozatal, viszont a kártyáknak dedikált foglalat áll rendelkezésre, ami számszakilag két darab microSIM kártyát jelent, egyenként Cat.4-es LTE szabványon, viszont a hazai 800 MHz-es frekvencián is, tehát van B20 és egy maximum 64 GB-os microSD kártya számára kialakított helyet. A készülék dual standby rendszerben üzemel, azaz egyszerre két kártyával is a hálózaton lehet lógni, hívás esetében a másik SIM viszont lekapcsolódik. NFC, OTG, infra nincs (míg az árszinten nem egy konkurens ezekkel azért rendelkezik), a WiFi Directet nem tud, de 802.11b/g/n szabványon kapcsolódik és képes HotSpotot létrehozni, míg a Bluetooth 4.0-s verziószám mellett az A2DP protokollt ismeri. A GPS-t csak a földi hálózatok és routerek jelei segítik, a GLONASS, a BeiDou és a Galileo műholdjai nem elérhetők. A hívás hangminősége elég gyenge, probléma konkrétan nem volt vele, csak a jó, az nem ilyen. A maximum hangerő sovány, az audiomegjelenítés pedig kissé alacsony költségvetésűnek érződik. Szenzorok közül a hőmérséklet- és nyomásérzékelő, valamint a giroszenzor hiányzik.


[+]

Az üzemidő annak ellenére nem valami meggyőző, hogy a kijelző felbontása és mérete, valamint a teljesítmény sem indokolja egy 3000 mAh-s telep mellett; feltehetően a lapkakészlet (gyártás)technológiai korlátaiba ütközünk. A gyárilag mellékelt, földeletlen A szabványú töltőfej 1,5 Ampert tud, ehhez szükségünk lesz egy adapterre, ha a haza szabványnak megfelelő aljzatban kívánjuk használni. Gyorstöltés nincs, viszont a normál tempó is egészen fürgének érződik. 150 nites fényerő körül nagyjából 6 órát mozizhatunk, míg böngészni ugyanilyen fénybeállítások mellett maximum 7 órát lehetséges. Ez azért viszonylag sovány teljesítmény.

Értékelés: Blu R2
Külső
Ergonómia 6 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 6 pont
Belső
Kezelhetőség 7 pont
Sebesség 7 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 6 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 7 pont
Multimédia
Vizuális 5 pont
Audio 6 pont
Egyebek
Üzemidő 6 pont
Ár/érték aránya 6 pont
Hogyan értékelünk?

A Blu alsó-középkategóriás mobilja összességében nem rossz, stabil, egyszerű, funkcionális, noha gyorsank például nem neveznénk, a feladatvégzés tempója állandó és fennakadásoktól mentes. Maradva a pozitívumoknál, az ujjlenyomat-olvasó remekül, tévedés és késlekedés nélkül működik, viszont egyfunkciós. A fülhallgatóra kijutó hangminőség egészen vállalható, de minimum hallgatható, a multimédiás hangszóró használata viszont ellenjavallott. A kameraképességek viszonylag gyászosak, a megjelenítő igen szerény, a rendszersebesség visszafogott, de megszokható. A levehető hátlap ellenére az akkumulátor nem cserélhető garanciavesztés terhe nélkül, viszont eleve nem túl vastag a teljesítménye, noha a kapacitás ezt nem feltétlenül indokolná. A Blu R2 nem önmagában nem jó, hanem a lényegesen gazdagabban felszerelt, jobb megjelenítővel és a kedvezőbb előlap-kijelző arány miatt kompaktabb és összességében kiforrottabb konkurenciával szemben marad alul 45 ezer forintért, cserébe úgymond nem kínai. A költséghatékony mobilok körében pusztán azért nem üti meg a szintet, mert a Xiaomi és a Meizu kínálatában bőven akad alternatíva, amelyek sok esetben lényegesen olcsóbban kínálnak többet, mint a Blu R2-es modellje. Egyébként nagy baj nincsen vele, de hardveresen, kialakításban. hangminőségben és felszereltségben is van jobb ötletünk (Xiaomi Redmi 4A, Redmi Note 5A, Redmi 4X, Meizu M5) 45 ezer forint alatt. Is. Cserébe a Blu amerikai állampolgársággal és útlevéllel rendelkezik.

AliceWake

A tesztkészüléket a Speedshop küldte el nekünk, vásárláshoz kérem kattintson ide!

A cikk elkészítését a Telenor Hipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • BLU Z3 Music - egyszer használatos

    Az amerikai gyártó rengeteg nyomógombos modellel rendelkezik, mi most a zenei képességekre kihegyezett Z3 Musicot vettük vizsgálat alá.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.